Bejelentkezés

x
Search & Filters

Tekintsétek meg a Metallica 'Enter Sandman' dalának különleges feldolgozásait!

A Metallica 1991-ben megjelent 'Enter Sandman' című dalát bizonyára senkinek sem kell bemutatni. Gitárriffje végigkíséri az egész dalt egy kisgyermekről mesélve, aki fél az elalvástól, és szeretné elkerülni a rémálmokat. A címben szereplő Sandmant, aki az amerikai folklórban az álomhozó szerepét tölti be, már több dalban említették. Híres „duett” hangzik el a dal utolsó harmadában, amikor James Hetfield és egy kisfiú (Bob Rock producer fia) előadják a klasszikus elalvás előtti, Now I Lay, Down To Sleep kezdősorú gyermekimát.

A dal sok változáson ment keresztül, mire az albumra került: az eredetileg a hirtelen csecsemőhalálra utaló szöveget lágyították, témáját a kereskedelmileg hatásosabb rémálmokra cserélték, a riff szerkezetét megváltoztatták, a gitárszólót pedig kissé lelassították, hogy ne egy tipikus heavy metal szólót kapjanak.

Amióta napvilágot látott számos feldolgozása született, amelyekből az általunk ítélt legjobbakat most egy csokorba gyűjtöttük. Feldolgozták bendzsóval, előadták kisgyermekek, szép lányok, eljátszották visszafelé, átírták altatódal és tropical verzióba is. Tekintsétek meg a listát!