Bejelentkezés

x
Search & Filters

LILIAN AXE, HELSTAR

 
Helyszín: 
Fellépők: 
Lillian Axe
Helstar
Mortician
The Order Of Chaos
Seven Thorns
Emerald
Időpont: 
2012. szeptember 12. szerda, 17:30

Szeptember 12-én érkezik először Budapestre az amerikai dallamos rockzene egyik kultikus bandája, a lassan két évtizede működő Lillian Axe. A New Orleans-i csapat mellett egy másik régivonalas power metal brigád, a texasi Helstar is hiánypótló jelleggel szerepel: a jó 30 éve létező együttesnek ez lesz az első magyarországi koncertje. A Club 202-ben tartandó esten további négy külföldi csapat színpadra lépése teszi teljessé a koncertélményt.

A Lillian Axe igazi veterán banda: nagymenő producerek, a legnagyobb kiadók, MTV-videók, és negyedmillió eladott lemez áll a hátuk mögött. A New Orleans-i csapat azonban igazi túlélő: mind a mai napig aktív, koncertezik és lemezeket ad ki. Még 1983-ban indultak, és a kezdetektől fogva a hard rock szcéna krémjéhez tartoztak. Már az első évek után nagy hírnévre tettek szert élő fellépéseikkel - többek között a Queensryche, vagy a Krokus mellett is szerepeltek.

A Lillian Axe igazi veterán banda: nagymenő producerek, a legnagyobb kiadók, MTV-videók, és negyedmillió eladott lemez áll a hátuk mögött. A New Orleans-i csapat azonban igazi túlélő: mind a mai napig aktív, koncertezik és lemezeket ad ki. Még 1983-ban indultak, és a kezdetektől fogva a hard rock szcéna krémjéhez tartoztak. Már az első évek után nagy hírnévre tettek szert élő fellépéseikkel - többek között a Queensryche, vagy a Krokus mellett is szerepeltek. Első albumukon található a Dream Of A Lifetime című slágerük, egyik friss daluk felvétele pedig itt látható:

A most megjelent tizenegyedik album a XI: The Days Before Tomorrow címet viseli, és ez az első kiadvány, amelyen az új énekes, Brian Jones hallható már. A zenekar számos dalt rögzített az album felvétele során - Brian remek, széles terjedelmű hangja is hozzájárult ahhoz, hogy a hűséges rajongók és a sajtó is remek visszajelzéseket küldött. Az új frontember képességei azt is lehetővé tették a fő dalszerző, Steve Blaze számára, hogy megírja eddigi leginkább érzelmes, mély és szívből jövő kompozícióit. „Őszinte, szenvedélyes, lendületes és a lélekből szól.” – Steve szerint ez a jó zene titka, mind a mai napig eszerint írja dalait. Lelkesedését az is jól példázza, hogy nemrég összetrombitálta a Lillian Axe legelső négy tagját is, akikkel Circle Of Light név alatt Rebirth címen rögzítették a kezdeti idők máig kiadatlan, legelső felvételeit is.

12-én az este másik főszereplője, a Helstar tagjai is jó ideje egyedül kötik már be a cipőfűzőt: a texasi együttes még a ’80-as évek elején alakult, és az 1990-ig kitartó kezdő lendülettel négy nagyszerű power/thrash albumot produkáltak. A ’90-es években eltűnő csapat néhány éve tért vissza. Az új lemezek mellett néhány napja 30 Years Of Hel címen adtak ki új DVD-t, amit a James Rivera énekes (Malice, Vicious Rumors stb.) vezette banda idén márciusban a szülővárosában, Houstonban tartott jubileumi koncerten rögzített.

A pesti koncerten további négy heavy metal banda is színpadra lép: az osztrák Mortician, az énekesnős kanadai The Order Of Chaos, a dán Seven Thorns és a svájci Emerald is ott lesz a Club 202-ben. Jegyek már kaphatók! A szeptemberi Hammerworld Magazin olvasói az újságban egy 500 forintos kupont is találnak, így ennyivel olcsóbban szerezhetik be a belépőjegyüket, ha azt a Hammer Zenebarlangban, vagy a helyszínen vásárolják meg.

A Hammer Concerts bemutatja:

2012. szeptember 12., szerda 17:30 Budapest, Club 202

Lillian Axe, Helstar, Mortician, The Order Of Chaos, Seven Thorns, Emerald koncertek

Belépő: 4999 Ft

Jegyek kaphatók: Hammer Zenebarlang, Headbanger, Rock Park, CD Pince, Viking Metal, valamint a Ticketportal országos hálózatában és a metalshopban.