Bejelentkezés

x
Search & Filters

Sonata Arctica - Pariah's Child lemezkritika (2014)

Megjelenés éve: 
2014
Zenekar: 
Kiadó: 
Nuclear Blast

Fényképek: 

A március 28-án megjelent Sonata Arctica lemez már a nyolcadik nagylemeze a finn zenekarnak. A Pariah's Child névre keresztelt korongról Tony Kakko a banda énekese azt mondta hogy a régebbi inkább Power Metalos anyagaikkal fog rokonságot mutatni. Ez sajnos csak részben igaz. De lássuk is, mit hallhatunk a 10 dalos lemezen.

A lemez megjelenése előtt elsőnek kiadott "The Wolves Die Young" című nóta bizakodásra adott okot azoknak akik inkább a régi vonalas Sonata barátai, hiszen a dal valóban egy vérbeli , első lemezekre hajazó tempós szerzemény. A dalhoz egy klipp is készült. A második dal a "Running Lights" érdekes kezdéssel, ám egy rendkívűl ragadós refrénnel folytatja az elkezdett utat, itt is a régi sulis párhuzam fedezhető fel. Azonban a folytatást hallva kicsit csalódott vagyok. A "Take One Breath" már jóval kevésbé nyerte el tetszésem, ez egy az előzőeknél progresszívebb nóta, és nem sikerült megbarátkoznom vele, bármennyire is próbáltam. Szerencsére van kárpótlás 2 dal erejéig, hiszen a "Cloud Factory" és a nagyon ötletesen "Blood" nevű dalok tovább erősítik Tony nyilatkozatát. Kapunk egy balladát is a lemezen ami egy nagyon szép, szerelmes dalocska, ahol Tony megmutatja mennyire érzelemgazdagon tud énekelni. A korong lezárása sajnos szintén csalódás számomra, a 10 perces "Larger Than Life" inkább volt unalmas mint izgalmas, ezért kicsit fájt miatta a szívem. Talán csak egy igazán emlékezetes refrén hiányzott volna róla, ami kicsit izgalmasabbá tehette volna a dalt, de így sem mondhatom, hogy rossz. Összesítésben jobbat vártam a lemeztől. Nem sikerült teljesen maradandót alkotnia a zenekarnak, de ettől függetlenül egy jól hallgatható, régi és újabb stílust is magába foglaló lemez ez.

Aki tehét egy második Ecliptica lemezt vár a Pariah's Childtól az kicsit csalódni fog. Ennek ellenére rendkívűl sok kellemes dal és pillanat található a lemezen. Külön figyelmet érdemel még a farkasokhoz való visszatérés a borítón és a dalokban is, ami korábban is fontos szerepet töltött be a zenekar életében.

Pontszám: 7/10

Címkék: 
Sonata Arctica

Videók

  • Sonata Arctica - The Wolves Die Young