Bejelentkezés

x
Search & Filters

Sonata Arctica koncert ma este a Club 202-ben!A Club 202 színpadán ad koncertet ma este, az 1996-ban - a lappföldi Kemi városában - alakult finn power metal színtér legkiválóbb zenekara, a Sonata Arctica. A zenekar a "Stones Grow Her Name" nagylemezük turnéjának keretein belül látogat el hatánkba, ahol előzenekaruk egy szintén finn alakulat, a Battle Beast lesz.

Első demóikat még Tricky Beans néven vették fel, majd Tricky Meansként próbáltak beilleszkedni a sokszínű északi metálközösségbe. Ekkor jött létre a Sonata Arctica védjegyének számító sajátos hangzás, melyet rendkívül gyors, ugyanakkor dallamos és billentyűjátékkal színesített futamok, valamint kristálytiszta ének jellemez.

Első nagylemezüket, a Stratovarius hatását tükröző Eclipticát 1999-ben készítették el, melyet további elementáris erejű munkák követtek. 2000 elején már mestereikkel, a Stratovariusszal és a Rhapsodyval járták a világot. Több mint tízezer kilométert utaztak, felléptek Európában, Dél-Amerikában, az Egyesült Államokban és Ázsiában is. 2004 óta a legnagyobb európai metálkiadó, a Nuclear Blast jelenteti meg munkáikat. Ugyanebben az évben az Iron Maiden előtt léptek fel Japánban és több tízezer embernek játszottak a Nightwish európai turnéját kísérve. Unia és a 2009-ben megjelent The Days of Grays albumukkal a progresszív metál világa felé is nyitottak. Kisebb szüneteket beiktatva azóta is szinte megállás nélkül turnéznak: észak hűvös lángjai rendre a világ legszínvonalasabb és legnagyobb tömeget vonzó rendezvényein lobbannak fel.

Stones Grow Her Name World Tour
vendég: BATTLE BEAST (fin)
jegyár: 6900.-Címkék: 
Sonata Arctica