Bejelentkezés

x
Search & Filters

horror punk

A horror punk az 1970-es években alakult ki. Esetenként horror rock-nak is szoktak nevezni. Ez egy olyan zenei műfaj, amelyben a Goth zene keveredik a punk rockal, erőszakos és morbid képivilaggal és szövegekkel rendelkezik, amiket gyakran befolyásolnak a horror filmek, a Tudományos-fantasztikus irodalom és a kommersz filmek. A műfaj esetenként átfedésbe kerül az úgynevezett death rock-kal, ami legtöbbször gótikus hangzás irányba viszi el a műfajt, ugyanakkor szoros kapcsolatban áll az '50-es évek doo-wop és rockabilly zenei stílussal is. A horror punk zene a death rocknál jellentősen gyorsabb, agresszívabb és dallamosabb. Tipikus jellemzője a Devilock hajvislet.

A műfaj ősének a Misfits nevű bandát tartják, amely 1977-ben jelentette meg első kislemezét, majd '82-ben első nagylemezét Walk Among Us címen.

A horror punk annak ellenére hogy a punk műfajba tartozik, ritkán említi politikai hovatartozását, ám vannak esetek, mikor ez is megtörténik. Például a Misfits „Bullet” című száma, John F. Kennedy halálának körülményeit boncolgatja.

Jelentősebb külföldi képvidelői a műfajnak a Balzac, a Blitzkid, Dr. Chud X-Ward, Wednesday13, Murderdolls, The Other és még sokan mások…

Magyarországon az Angel Evil, Living Dead Army, Murders Coming Back és a Gravestalkers képviseli eme műfajt.