Bejelentkezés

x
Search & Filters

6TEST

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2004

További képek

Biográfia: 

A 6TEST az évtized második felének népszerű modern metal csapataként vonult be a köztudatba. Akkor a Szigettől a Hegyaljáig, a VOLT-tól a Rockmaratonig szinte minden fesztiválon felléptek, a Zöld Pardonban tekintélyes létszámú rockersereg gyűlt össze a koncertjükre, a Depresszió előzenekaraként pedig az egész országot végigzúzhatták.

A bandát később sorozatos tagcserék tizedelték, majd a tavalyi év közepére – az Inside My Head és a DLG volt tagjaival kiegészülve – kialakult a mostani felállás: Pethő „Seza” Krisztián (ének), Toppán Anikó (ének), Bódy Zoltán (gitár), Hajdu Zoltán (gitár), Oancz János (basszus), Szabó Richárd (dob).

A zenekar most négy vadonatúj dallal rukkolt elő, amelyet a Jankai stúdióban rögzítettek a Blind Myself dobos Jankai Valentin vezetésével. A hangzás ezúttal jóval harapósabb lett, az újabb gitáros érkezésével pedig előtérbe kerültek a súlyosabb riffek és a metalcore-ba hajló témák.

Az anyagon a zenekartól megszokott fogós, dallamos refrének közé ékelt zúzós gitártémák sorjáznak, számos szokatlan zenei párosítással megspékelve. A dél-amerikai indián zenei betétektől az agresszív thrash metalon át a populáris metalcore-ig több műfaj színezi a palettát. A csapat védjegyévé vált fiú-lány énekespáros pedig ezúttal is kitesz magáért. A mostanában az AMD sorait is erősítő Seza falomlasztó HC-orgánumát erőteljesen ellenpontozza Toppán Anikó dallamos éneke, és a hölgy az kőkemény, ordítós témáknál is megállja a helyét.

A négyszámos EP-t heteken belül követi egy klip is, amely a zenekar szerint igazi meglepetés lesz.

A 6TEST Virágok helyett című vadonatúj EP-jét meghallgathatod, és le is töltheted a zenekar facebook-oldaláról!
 

Videók

  • 6TEST - R.I.T.D.

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Pethő Seza Krisztián
ének
Toppán Anikó
ének
Bódy Zoltán
gitár
Hajdu Zoltán
gitár
Oancz János
basszusgitár
Szabó Richárd
dob