Bejelentkezés

x
Search & Filters

Amberjack

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2014

További képek

Biográfia: 

 
Ki*baszott jó zenekar vagytok – You’re a f*ckin’ great band” – mondta az Amberjack tagjainak Bernie Shaw, a Uriah Heep énekese, miután az Akvárium Nagyhalljában Mick Box-szal, a zenekar gitárosával a színpad széléről megnézték koncertjüket. Hosszú út vezetett idáig onnan, hogy a zenekar 2015-ben első koncertjét adta a Rocktogon klub világot (nem) jelentő deszkáin.
 
2018 volt a zenekar eddigi legsikeresebb éve, amelyet a Uriah Heep előtti fellépés koronázott meg novemberben az Akvárium Nagyhalljában. Tavasszal az MR2 Petőfi TV-ben és a Lángoló Gitárokon jelent meg a zenekar ’Cockroach’ című dalára készült klip, majd több meghívást is kaptak hazai és külföldi zenekarok előtti vendégszereplésre: a Whitesnake egykori, a The Dead Daisies jelenlegi basszerosa, Marco Mendoza előzenekara voltak a tatabányai Roxxy-ban, játszottak az olasz LaceBlack előtt, és a MobilMánia vendégeként a Barba Negra Trackben, majd a Pretty Maids is őket választotta budapesti decemberi buliján. Önálló koncertjeik is voltak a fővárosban és vidéken egyaránt, valamint a FEZEN, a Művészetek Völgye, az Ukk&Roll Motoros és Rock Hétvége és a Rock On! Fest fesztiválokon is találkozhattak velük a rajongók.
 
A sikersorozat idén is folytatódik, hiszen a Dürer Kertben tartott, koncerttel egybekötött klippremier után március elején a Tátrai Band vendégei lesznek a Barba Negrában, majd számos egyéb fellépés mellett májusban a Depresszió előtt lépnek fel a Barba Negra Trackben. Idén ráadásul új albummal is jelentkeznek majd, amelyen az angol nyelvű dalok mellett magyar szövegekkel is meglepik rajongóikat.
 
Az Amberjack első nagylemeze, a ’Storm’ 2017 tavaszán jelent meg a Grund Records gondozásában. Leginkább vintage-rock zenekarként emlegetik őket, de valójában stílusuk egyedi és hiánypótló a hazai zenei palettán, hiszen a klasszikus blues-rockzenét szólaltatják meg fergeteges hangszeres és énektudással mostani, modern köntösben. Az sem véletlen, hogy dalaikat egyre több hazai rádió is játssza, valamint az A38-on tartott koncertjüket a Petőfi TV is leadta. Már tavaly is többen felfigyeltek rájuk: a dél-afrikai gitáros, Dan Patlansky budapesti koncertjére, a Supernem és Ganxsta Zolee-ék pedig vidéki turnéjukra is meghívták őket.
 
…és hogy milyen zenét játszik az Amberjack?
 
Kialakítottunk egy saját hangzást, amely elég egyedi ahhoz, hogy megnyerjük magunknak a közönséget – vallják a fiúk. - A bluest úgy nyomjuk, mint a Rage Against The Machine, a rockot pedig úgy zúzzuk, mintha maga Muddy Waters nézne a színpad széléről. Hatan hat irányból, de szigorúan közös cél felé. Csak őszintén. Amit nem éltünk meg, arról nem írunk, és nem játszunk olyat, amit nem szeretünk.
 
 
 
 
 

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Láng Vince
ének
Remete Marcell
gitár
Nagy Márk
gitár
Budai Benjamin
billentyűsök
Németh Csaba
basszusgitár
Moczó Martin
dob