Bejelentkezés

x
Search & Filters

Arena

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1995

További képek

Biográfia: 

Közel annyi változás történt a zenekar felállásában, mint az egyik befolyásolójukéban, a Yes-ben, az Arena volt a ’90-es évek egyik meghatározó neo-prog csapata. A stílus szupercsapata, az Arena együttműködött az egykori Marillion, a Pendagron, az IQ és a Shadowland tagjaival.

Az Arena-t 1994-ben alapította Mick Pointer, a Marillion egykori dobosa és Clive Nolan, a Pendagron egykori billentyűse. A csapat Cliff Orsi (basszus), John Carson (vokál) és Keith Moore belépésével vált teljessé. Első albumuk, a Songs From The Lions (1995) egy erős neo-prog debütálás volt agresszív játékkal, mely a Marillion Fish-korszakára hasonlított, és hosszadalmas számokat tartalmazott hosszú gitár és moog-szólókkal. Carson hasonlított a leginkább Fish-re. Viszont a tervezett turnét visszamondták, miután Carson elhagyta a csapatot. A helyére azonnal Paul Wrightson került.

Több felállásváltozás következett, mint például, hogy Orsi kivált a zenekarból és a helyére az IQ egykori basszusgitárosa, John Jowitt került. Jowitt és Wrightson mindketten szerepeltek az együttes következő albumán, a Pride-on (1996), amelynek arra a hangzásra épült, melyet a zenekar már elkezdett első albumán, és látszott, hogy néhány Marillion-hatáson már túlnőttek. A miniösszeállítás kiadványok következtek később, és abban az évben magában foglalta az együttes kislemezeit, és egy új nyolcperces számot. Moore ekkor elhagyta a csapatot, helyére John Mitchell került, aki azonnal kipróbálta magát egy alkalmas helyettesítésben; az 1997-es minialbumon, a The Cry-on.

Az Arena ekkor egy sikeres éves turnéra indult, ahol egy élő album, a Welcome to the Stage (1997) is született. A fogalom-albumon, a The Visitor-on (1998) a zenekar lerövidítette a dalait, és elmeséli egy ember történetét, aki visszaemlékszik az életére, amíg élet és halál közt lebegett. Wrightson és Jowitt ekkor kiváltak az együttesből, Rob Sowden és a korábbi Shadowland basszusgitárosa, Ian Salmon váltották őket. Az Immortal?

2000-ben jelent meg, és az Arena egy mozdulata volt a sötét irányba. Az élő album, a Breakfast in Biarritz következett 2001-ben.
 

Videók

  • Arena - Chosen
  • Arena - Painted Man
  • Arena - Skin Game
  • Arena - Ascension
  • Arena - Salamander
  • Arena - Witch Hunt
  • Arena - Spectre At The Feast
  • Arena - Cutting The Cards

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Clive Nolan
billentyűsök
vokál
Mick Pointer
dob
ütőhangszerek
vokál
John Jowitt
basszusgitár
vokál
John Mitchell
gitár
Paul Manzi
ének