Bejelentkezés

x
Search & Filters

Carpathian Forest

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1990

További képek

Biográfia: 

A Carpathian Forest a még ma is élő legendák egyike azon a telített színtéren, ahol manapság trendi és jövevény bandák szállnak fel a Black Metal szekerére...

A Carpathian Forest 1990-ben alakult R. Nattefrost (Lord Nosferatu) és J. Nordavind (Lord Karnstein) ötletéből fakadóan. Kiadták az első, immár legendás demójukat, a "Bloodlust & Perversion"-t 1992-ben, majd a "Journey Through The Cold Moors of Svarttjern"-t 1993-ban.

Ezzel a két demóval azonnal belecsöppentek a true norvég Death & Black Metal élet kellős közepébe. A zenéjük megszállottan követett egy sötét ösvényt, morbid és kegyetlen hangzással, amely mára már védjegye a zenekarnak.

Az Avangarde Music leszerződtette őket 1995-ben, és a "Through Chasm, Caves and Titan Woods"-ot még ebben az évben ki is adták. Ez nagyon jó visszhangot kapott, de a Carpathian Forest mégis elnémult 3 esztendőre, és csak akkor adták ki az első tisztességes terjedelemmel rendelkező albumukat, a "Black Shining Leather”-t (1998). Az új albumon már Lazare, (Solefald tag) volt a dobos. Ez az album már szélesebb hírnevet szerzett az együttesnek.

A visszajelzés arra késztette arra őket, hogy azonnal kezdjék el az új album munkálatait... a sok inspiráció miatt két albumra elegendő anyagot írtak... ekkor elhatározták, - nehogy a sok munka kárba vesszen - dupla albumot készítenek.

A következő művet a Sound Suite studioban vették föl, mely a "Strange Old Brew" címet kapta. 11 szám, ami nem távolodott el a Carpathian Forest zenéjének lényegétl, továbbra is ők voltak a tiszta black metal mesterei. A "Strange Old Brew" csak az első része volt az eltévedt elképzelésnek, melynek vége is szakadt a következő album megjelenésével, a "Morbid Facination of Death”-el. Nattefrost és Nordavid két vendég előadót szerződtetett a "Strange Old Brew”felvevésére: a bassz gitáros szerepet Tchort-ra bízták (ex-Emperor/ex-Satyricon/Blood Red Throne/Green Carnation tag), a dob püfölése pedig Aders Kobro feladata volt (ex-In The Woods.../Green Carnation).

A Carpathian Forest azonnal visszament a Sound Suite stúdióhoz, hogy elkezdjék a "Morbid Facination of Death” munkálatait. Az album rögzítése befejeztével J. Nordavland kilépett a bandából. Ekkorra az In The Woods megszűnt, s Anders Kobro állandó dobossá lépett elő. Tchort is belépett, így a gitárt és basszgitárt egyaránt ő kezelte. Ekkor Vrangsinn (a World Destroyerből) is helyet kapott a bandában, mint szintis és basszgitáros. A "Morbid Fascination of Death" 12 számot tartalmaz, melyek jóval death-esebbek az egyedülálló CF hangzásnál, melyet ismertek és szerettek….nyers, vad, és istenkáromló. Ez a korong a Mayhem "Ghoul"-jának feldolgozását, egy új "Carpathian Forest verziót” és a "The Last Sigh of Nostalgia"-t (ami eredetileg a ’93-as promon szerepelt) is tartalmazza.

A Behemoth-tal való hosszadalmas 2001-es európai turné után az együttes 2002 júniusában ismét stúdióba vonult, hogy az utolsó Avantgarde Music kiadást felvegyék (új szerződést kötöttek a Season of Mist kiadóval). Az új album a "We're Going To Hell For This - Over A Decade of Perversions" elnevezést kapta, és igen hosszúra sikeredett: öt új nótát, három feldolgozást, egy demo számot és hét az Inferno Festival alkalmával előadott élő felvételt tartalmaz. Ezután szeptemberben ismét stúdióba vonultak, (most már Franciaoszágban) ahol megszületett a Season of Mist debütáló albuma, a "Defening The Throne of Evil”. Ez 2003. március 17-én jelent meg, és mind a szakma, mind a rajongók részéről kitűnő fogadtatásban részesült.

A zenekar 2006-ban adta ki utolsó nagylemezét „ Fuck You All” címmel, amely szerkezetileg leginkább a „Black Shining Leather” lemezükhöz hasonlítható.

2009-ben lépett fel élőben az Inferno Fesztiválon, és megerősítették a szóbeszédet, hogy az új albumuk munkálatai folyamatban vannak.

Videók

  • Carpathian Forest - Carpathian Forest
  • Carpathian Forest - It's Darker Than You Think At Wacke
  • Carpathian Forest - Bloodlust And Perversion
  • Carpathian Forest - Mask Of The Slave
  • Carpathian Forest - Skjend Hans Lik

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
"Hellcommander" Nattefrost
ének
gitár
basszusgitár
Vrangsinn
basszusgitár
gitár
billentyűsök
vokál
Anders Kobro
dob
Blood Pervertor
gitár