Bejelentkezés

x
Search & Filters

Cinderella

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1983

További képek

Biográfia: 

A Cinderella egy ’glam hard rock banda, amit 1980-as évek közepén alapítottak Pennsylvaniában. Egy bárban játszva fedezte fel őket a később híressé vált rock sztár Jon Bon Jovi. 1985-ben a Mercury Records-al írtak alá szerződést.

Debütáló albumuk, a Night songs (1986) az egyik legjobb lemezük volt, rajta olyan slágerekkel, mint a "Shake Me", "Nobody's Fool", és "Somebody Save Me".

A második lemez, Long Cold Winter (1988), még jobbra sikeredett, rajta a "Don't Know What You Got (Till It's Gone)" és "Gypsy Road" c. nagysikerű dalokkal.

Harmadik albumuk a Heartbreak Station (1990) már több blues jellegű dalt tartalmazott, mint pl. a "Shelter Me" c. számot.

Fred Coury dobos 1991-ben kilépett a bandából, és Stephen Pearcyvel (a Ratt-ból) állt össze, akivel megalapították az Arcade nevű együttest. Az a hír járta, hogy a Cinderelle feloszlott ekkor, de 1994-ben kiadták 4. albumukat Still Climbing címen. Sajnos a lemeznek nem voltak valami jók az eladási arányai, mert az a zenei stílus amit a banda játszott kiment a divatból az USA-ban. Olyan számok szerepeltek a lemezen, mint a "Bad Attitude Shuffle" és "Hot & Bothered",amiket a banda az 1992-es "Wayne's World" filmzenéjéhez vettek fel.

Fred Coury visszatért a bandához, miután az Arcade feloszlott, és ekkor a Cinderella kiadott egy Greatest Hits lemezt, Once Upon A… címen 1997-ben. Pár új szám is szerepelt az albumon, beleértve a "War Stories"-t is.

1999-ben kiadták első live lemezüket, Live At The Key Club, a Deadline Records-nál. A banda legnagyobb slágereinek élő változata is rákerült a lemezre. Ezután a banda, szerződést írt alá John Kaldinerrel a Portrait Recordsnál és egy új stúdió albumon kezdtek dolgozni.

2000-ben az együttes nagyikserű turnéra ment a Poison, Dokken és slaughter zenekarokkal. 2001-ben kellett volna kiadniuk új stúdió lemezüket, de a terv csődbe ment. A banda hirtelen egy zavaros jogi harcban találta magát a Sony-val a ki nem adott album anyagi ügyei miatt. Habár a Sony-nak semmi elgondolása nem volt az új Cinderella album kiadásával kapcsolatban, mégsem adták meg a jogokat az új dalok kiadásához.

Sajnos az együttes a mai napig harcol a Sony-val, hogy visszakapják dalaikat és kiadhassák az új albumot. A jogi harc miatt azonban semmit nem tudnak készíteni. A rajongók szerencséjére a banda továbbra is együtt turnézik 80 másik zenekarral nyaranta. 2005-ben a Rock Never Stops turnén Cinderella együtt zenélt olyan zenekarokkal mint a Firehouse és a Quiet Riot.

Jelenleg a zenekar tagjai más munkálatokban is részt vesznek, ha épp nem együtt turnéznak. Az énekes, Tom Keifer egy szóló albumon dolgozik. Eric Brittingham basszusgitáros, feleségével együtt zenél a Naked Beggars bandában, ahol a Cinderella gitárosa Jeff LaBar is közreműködik. Fred Coury dobos, szabadidejében más bandákkal együtt zenél, és emellett feltörekvő bandák producere saját stúdiójában. Coury szeret fotózni is, leginkább időjárási jelenségeket.

A banda reméli, hogy sikerül minél hamarabb befejezni a pereskedést a Sony-val, és sikerül kiadni az új stúdió albumot a közeljövőben.

 

Videók

  • Cinderella - Don't Know What You Got (Till It's Gone)
  • Cinderella - Shake Me
  • Cinderella - Gypsy Road
  • Cinderella - Nobody's Fool
  • Cinderella - Somebody Save Me
  • Cinderella - Shelter Me
  • Cinderella - Coming Home
  • Cinderella - The More Things Change
  • Cinderella - Heartbreak Station
  • Cinderella - The Last Mile

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Tom Keifer
ének
gitár
billentyűsök
Jeff LaBar
gitár
vokál
Eric Brittingham
basszusgitár
vokál
Fred Coury
dob
ütőhangszerek
vokál