Bejelentkezés

x
Search & Filters

Derek Trucks Band

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1994 - 2009

További képek

Biográfia: 

Derek Trucks amerikai gitáros 1979. június 8-án született Jacksonville-ben, Floridában.

9 évesen fogott először gitárt a kezébe és gyorsan kiderült, hogy csodagyerek. Zenekarával hamarosan turnézni kezdett és több lemezt is kiadott. Korai munkássága elsősorban a blueszenén alapult, főleg a The Allman Brothers Band inspirálta, ahol nagybátyja, Butch Trucks dobos és alapító tag volt. Később olyan zenészek, zenekarok befolyásolták, mint Howlin’ Wolf , Miles Davis, John Coltrane és Wayne Shorter. Derek Trucks keleti és indán zenén, illetve Duane Allman játékán alapuló slide-gitár technikája egyedülálló. 2003-ban ő volt a legfiatalabb gitáros, aki rákerült a Rolling Stones magazin minden idők 100 legjobb gitárosának listájára, és a legjobb slide gitáros lett Duane Allman óta.

A Derek Trucks Band 1994-ben alakult, az alábbi felállásal: Derek Trucks - gitár, Kofi Burbridge - billentyűs hangszerek, fuvola, Todd Smallie - basszusgitár, vokál, Yonrico Scott - dob, ütőhangszerek, Mike Mattison - ének, Count M’Butu - ütőhangszerek.

Derek 1999-ben csatlakozott nagybátyjához és a The Allman Brothers Band-hez, de közben folytatja saját zenekara irányítását. Az együttessel 2 CD-t (2000: Peakin’ at the Beacon, 2003: Hittin’ the Note) és két koncert-DVD-t (2003: At the Beacon Theatre, 2004: One Way Out) adott ki. 2006-ban Eric Clapton meghívta Back Home című turnéjára. A már említett Minden idők 100 legjobb gitárosa - listán a 81. helyen van jelenleg.

Videók

  • Derek Trucks Band - Sahib Teri Bandi
  • Derek Trucks Band - I Wish I Knew
  • Derek Trucks Band - For My Brother
  • Derek Trucks Band - All I Do