Bejelentkezés

x
Search & Filters

Eagles, The

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1971

További képek

Biográfia: 

A sasok 1971 végén alakultak Amerika nyugati partján. Az alapító tagok közül Meisner a Poco nevű country-rock együttes egykori tagja volt. Glenn Frey is country rockozott John David Southerrel, míg Bernie Leadon - több más együttes mellett - a Flying Burrito Brothers-ben muzsikált. Első nagy sikerük a "Take It Easy" volt, amelyet egy híresség, Jackson Brown írt.

Ez hozta meg számukra az igazi országos ismertséget, és ekkor jöttek át Angliába. Évente rendszeresen megjelenő albumaikon sorra következtek a szebbnél szebb dalok, mint például: Desperado, Saturday Night, The Best Of My Life, One Of These Nights, Take It To The Limit.

Zenéjük egyre finomodott, a vokálok tökéletesedtek. Ez így ment egészen 1976-ig, amikor elérték a csúcsot. Ekkor jelent meg a Hotel California című albumuk. Az egész lemez csodálatos, de a két legszebb szám a New Kid In Town és a Hotel California.

Ezt követően az együttes önismétlővé vált, nem nyújtottak semmi újat a rajongóknak. A minőségi romlás miatt távozott Randy Meisner, de a helyére érkező Timothy B. Smidt sem tudott segíteni.

A zenekar pár éves kínlódás után feloszlott, tagjai szétszéledtek és szólólemezeket adtak ki.

Az 1982-ben széthullott együttest Don Henley 1986-ban egy lemez, illetve turné erejéig még felélesztette, de tartósan már nem sikerült együtt maradniuk. 1996-ban életmű díjat kaptak.

A zenekar 1994 óta újra aktív.
 

Videók

  • The Eagles - Hotel California
  • The Eagles - Take It Easy
  • The Eagles - The Heart Of The Matter

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Glenn Lewis Frey
ének
gitár
billentyűsök
harmónika
Joseph Fidler "Joe" Walsh
gitár
billentyűsök
ének
Timothy Bruce Schmit
basszusgitár
ének
Don Henley
dob
gitár
ének