Bejelentkezés

x
Search & Filters

Eradication

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2004

További képek

Biográfia: 

Az Eradication 2004-ben alakult, akkor még Stigma néven. A zenekart Rimóczi Gellért - gitár, Páncél Krisztián - bőgő, Baki Zoltán - gitár, Falvay Gergely - vokál, és Csörgő Ákos - dob alapították. Kezdetben death metal vonásokkal felvértezett black metal jellemezte a banda stílusát, majd a későbbi tagcseréknek köszönhetően az old school death metal és a modern magyar szövegek sajátos keveréke ihlette az első komolyabb demo felvételét. Mindez 2006-ban történt. Az akkori felállás (Rimóczi, Páncél, Csörgő + Tanárki József - vokál, Alekker Milán - gitár, Lucsányi Milán - vokál) az ország majdnem minden ismertebb klubját bejárta olyan zenekarokkal mint a Teurgia, Ventar, Malgatum, Harloch, Malediction, Almost Saint, Baskíria stb. 

2009-ben Tanárki József ideiglenesen elhagyta a zenekart, az énekesi és dalszövegírói posztot Kelner Péter vette át, aki egyúttal javasolta az Eradication nevet. Alekker még ez évben elhagyta a bandát és a Stiff Bastard-nál folytatta a pengetést, az ő helyére jött vissza Tanárki gitározni. Ez a felállás rögzítette a régi Stigma dalokat és új angol nyelvű Eradication szerzeményeket is tartalmazó Stigmatic Assessment nagylemezt 2011-ben. Mivel Rimóczi ebben az évben külföldre költözött, így a lemez egyfajta összegzése a banda életművének, jelenleg is letölthető az eradication.bandcamp.com oldalról.
Az új felállás is illően végigturnézta az országot, a színpadot pedig olyan bandákkal oszthattuk meg mint a Bloodiest, Gutted, Cryptic Remains, Exodikon, Stiff Bastard, Sleepless, Absent Distance, The Konstellation, Moratorium, Paediatrician, The Morning Star, Morhord,  Vale of Tears, Colddawn, Agregator, Slytract, Kill with Hate, Sin of God, Depths of Desecration, Harvester, Redneck Zombies és még sorolhatnánk. 

Az Eradication színpadratermettségét bizonyítja, hogy a műfaj olyan külföldi képviselőivel is nyomulhatott itthon, mint az Imperious Malevolence (BR), az Inferi (ARG), a Demonical (SWE), a Volturyon (SWE), vagy épp a Benighted (FR). A külföldi kapcsolatok a kiadókeresés mellett az egyre több határon vagy földrészen túli rajongókkal is gyarapodnak, ezért a bandában majdnem mindenki levágatta a haját. :)

A nagylemez után a zenekar erőteljes változásokon ment keresztül zeneileg. Az eddigi old-school-osabb témákat felváltották a páratlan ütemek, a technikás dobjáték és a komplexebb dalszerkezetek. Az Eradication ereje teljében 2012-ben felvette négyszámos promóanyagát Living in Sin without God címmel, amely szeptembertől online hallgathatóvá válik mindenki számára, koncerteken CD formátumban megvásárolható. Az EP a banda saját szervezésű extreme metal fesztiválján debütál, melyet Darker Than Black Fest-re kereszteltek és a remények szerint mostantól minden évben biztosít fellépési lehetőséget a magyar underground metal bandák színvonalas képviselőinek. 

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Kelner Péter
ének
Tanárki József
gitár
Páncél Krisztián
basszusgitár
Csörgő Ákos
dobok