Bejelentkezés

x
Search & Filters

Fight

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1993 - 1995

További képek

Biográfia: 

Rob Halford (teljes nevén Robert John Arthur Halford) (Walsall, 1951. augusztus 25.) egy angol énekes és dalszerző, aki a Judas Priest nevű brit heavy metal együttes frontembereként vált népszerűvé az 1970-es/1980-as években. Halford a műfaj egyik legelismertebb énekese egyedi énekstílusa, magas hangú sikolyai okán. A heavy metalra gyakorolt hatása miatt a stílus rajongói Metal Godnak (Metal Istennek) nevezik a Judas Priest azonos című dala nyomán. Rob Halford színpadi megjelenése – fémszegecsekkel kivert fekete bőrruhák – a heavy metal zenekarok és rajongók öltözködési stílusát is megváltoztatta.

A Judas Priest az 1990-es Painkiller című nagylemezének világkörüli turnéja után Rob Halford bejelentette távozását az együttesből, hogy újonnan alapított Fight nevű zenekarával valósítsa meg zenei elképzeléseit. A Fight zenei világa a Judas Priest féle klasszikus heavy metal és a Pantera fémjelezte groove metal keveréke volt. Az együttesnek két stúdióalbuma jelent meg: War of Words (1993), A Small Deadly Place (1995).

Halford 1997-ben állt a nyilvánosság elé homoszexualitásával, ami a régi rajongók teljes megdöbbenését váltotta ki.1999-ben a saját magáról elnevezett Halford együttes élén tért vissza a heavy metalhoz.
 

Videók

  • Fight - Immortal Sin
  • Fight - Little Crazy

Utolsó felállás: 

NévHangszer
Rob Halford
ének
Mark Chaussee
gitár
Brian Tilse
gitár
Jack "Jay Jay" Brown
basszusgitár
Scott Travis
dob