Bejelentkezés

x
Search & Filters

Frank Marino

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1970

További képek

Biográfia: 

Frank Marino, teljes nevén Francesco Antonio Marino 1954. november 20-án született Montreal-ban, Kanadában. A Mahagony Rush gitáros-énekeseként lett ismert. Gyakran hasonlítják Jimi Hendrix-hez ezt az egyik legjobb és leginkább alábecsült gitárost.

5 évesen dobolással kezdte zenei tanulmányait, 13 évesen nyergelt át a gitárra. A legenda szerint egy rosszul sikerült LSD-utazás után Jimi Hendrix felkereste Marino-t, és átadta tudását. Ez valószínűleg nem igaz, de az tény, hogy egyértelműen inspirálta Hendrix. Egyesek szerint egyenesen egy Hendrix-klón. Frank Marino szavait idézve: „Nem én választottam ezt a stílust, a stílus választott engem.”

A Mahagony Rush az 1970-es években volt népszerű. Az évtized vége felé azonban Marino és csapata különváltak. A ’80-as években Frank Marino már önálló albumokkal jelentkezett. Stílusa a hard-rock és a blues érdekes ötvözete, elképesztő gitártechnikája és egyéni énekhangja nagyon népszerűvé tette. Ennek ellenére 1993-ban átmenetileg visszavonult a zenéléstől.

Frank Marino 2001-ben visszatért a zenei életbe, mégpedig egy rajongói oldal ihletésére. „Mindig tudtam, hogy vannak rajongóim, de azt nem, hogy félmillióan”- nyilatkozta 2005-ben a Guitar Player magazinnak. Azóta rendszeresen adja ki lemezeit, és saját nevén turnézik szerte a világon. Önálló munkái mellett részt vett egy Albert King és egy Stevie Ray Vaughan tribute-album felvételein is.
 

Videók