Bejelentkezés

x
Search & Filters

Gathering, The

További képek

Biográfia: 

A The Gathering egy holland zenekar ami a kilencvenes évek második felében vált igazán ismertté, miután csatlakozott hozzájuk egy új énekesnő, Anneke van Giersbergen.

Az első két albumuk, az Always… (1992) és az Almost a Dance (1993) négy különböző férfi énekes közreműködésével jelent meg. Ezek még gothic metal, illetve doom metal albumok. A zenekar stílusa akkor változott meg jelentősen, mikor Anneke van Giersbergen lett az énekes. Ezután jelent meg a Mandylion 1995-ben, ami az első albumuk volt az új énekesnővel.

A következő stúdióalbumok, a Nighttime Birds (1997), a How to Measure a Planet? (1999), az if_then_else (2000), és a Souvenirs (2003) mutatták azt a folyamatot, ahogyan az együttes eltávolodik a gothic metal-tól és egyre közelebb kerül az alternatív rock-hoz. A 2004-ben kiadott Sleepy Buildings egy félakusztikus előadás volt, amit két éjszaka alatt rögzítettek.

A zenekar Home című albuma 2006 áprilisában jelent meg Európában és Észak-Amerikában. 2007. június 5-én a The Gathering bejelentette, hogy Anneke kilép az együttesből 2007. augusztusában, mert szeretne több időt fordítani a családjára, és új saját zenekarára, aminek a neve Agua de Annique.

Az együttes kilencedik stúdióalbuma 2009. májusában jelenik meg The West Pole címmel. 2009. márciusában az együttes bejelentette, hogy az új énekes Silje Wergeland lesz, aki az Octavia Sperati nevű norvég együttesnek volt az énekesnője. A lemezen egyébként még két vendégénekesnő is szerepel; az egyik a holland Anne van Den Hoogen, a másik pedig a mexikói Marcela Bovio (utóbbi a Stream of Passion nevű együttes énekesnője).

Videók

  • The Gathering - Leaves
  • The Gathering - Strange Machines
  • The Gathering - Marooned
  • The Gathering - My Electricity
  • The Gathering - Alone

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Silje Wergeland
ének
René Rutten
gitár
fuvola
Frank Boeijen
billentyűsök
Marjolein Kooijman
basszusgitár
Hans Rutten
dob