Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ghost Toast

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2008

További képek

Biográfia: 

A Ghost Toast 2008 őszén alakult meg Debrecenben. A stílust tekintve progresszív rock/metál, art rock, instrumental rock. Az alapvetően instrumentális dalokban számos hangmintát, olykor vokálbetéteket is használnak, sok stílust merítenek, nem áll távol tőlük az elektronikus zenéből ismert elemek használata sem, a koncerteket vetítésekkel tesszük teljesebbé.

A zenekarnak eddig két szerzői kiadású lemeze született meg a Toast in the shell (2011) és a There is no en... (2013). Mind a két anyag eklektikus. Az első lemezen hallható dalok sokféle hangulatba és stílusba kapnak bele, többek között megidézik bennük Morriconét, Piszkos Harry-t, játszanak metált, drum n’ bass ritmusokat, a kemény mellé lágyat és még keringőt is.

A második lemez mottójául egy Fellini idézet szolgál: "There is no end. There is no beginning. There is the only infinite passion of life."
Ez az anyag egységesebb zeneileg, ugyanakkor itt kísérleteztek először énekhangmintákkal, melynek eredményeként 3 dalban is hallhatóak énekdallamok (Hovin Mernem, Life is strange, No sleep - vocal edit). Készült továbbá egy sajátos trenszes dalt (Life is strange), illetve egy örmény népdalt is beillesztettek a Hovin mernem-be, myel a címét is ebből kapta.

A zenekar 2014-ben megnyerte a Pure Music tehetségkutatót (ennek eredménye a Legacy klipje) és díjazott lett az Éter Tehetségkutató Fesztiválon is.

Jelenleg a harmadik lemezükön dolgoznak, az eddiginél profibb körülmények között. A készülő anyagról a Gordius című dal és a klipje az összes fontos oldalukon elérhető.
 

Videók

  • Ghost Toast - Gordius
  • Ghost Toast - Legacy

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Rózsavölgyi Bence
gitár
Pusker János
billentyűsök
cselló
Stefán János
basszusgitár
effektek
electronika
Papp László
dob
Címkék: 
Ghost Toast
progressive
progresszív metál