Bejelentkezés

x
Search & Filters

Glenn Hughes

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1968

További képek

Biográfia: 

Glenn Hughes angol basszusgitáros - énekes Cannock-ban született 1952. augusztus 21 -én. Manapság egyike azon énekeseknek, akiket lehetetlen túlénekelni. Bődületes énektudása és iszonyatos hangereje mindenkin túltesz a szakmában.

16 évesen otthagyta az iskolát, és különböző helyi csapatokban zenélt. Ezek egyike, a Finders Keepers elnevezésű formáció Trapeze-re változtatta a nevét, és világhírre tett szert. A banda illusztris tagsága (Hughes mellett a leendő Whitesnake gitáros Mel Galley és az 1970-es évek végén a Judas Priesthez csatlakozó Dave Holland dobos is tagja volt a zenekarnak) összesen 3 albumot jelentetett meg.

1973 júniusában ketten is kiléptek a Deep Purple-ből, és a csodálatos hangjáról és virtuóz basszusgitár-játékáról híres Glenn jelentkezett az együttes hívására, visszautasítva az Electric Light Orchestra ajánlatát. Ezzel egy időben David Coverdale énekes is beszállt Ian Gillan helyére. Előtérbe került Glenn Hughes szinte határtalan hangterjedelmének és a frontember David Coverdale-nek az új dalokhoz kitűnően illeszkedő bluesos orgánumának meglepő kombinációja, és a két hang különös párost alkotott.

1976-ban a Deep Purple feloszlott, és ez az év volt a kezdete Hughes vég nélküli utazásának kezdete volt a rock és blues világában. Szólóanyagai is hatalmas sikert arattak, kezdve a funky rockos "Play Me Out"-tal egészen az 1994-es "Burning Japan Live" albumáig, amelyet még 10 szólólemez követett, a 2008-as First Underground Nuclear Kitchen-nel bezárólag idáig.

1992-ben jelent meg a legendás L.A. Blues-sorozatban Blues című albuma, melyen többek közt Craig Erickson és Richie Kotzen is szerepelt.
Glenn Hughes elképesztő hangterjedelme és különleges zenei érzéke gyakorlatilag minden stílusban eladható. A hard-rock és a soul-os - funkys alkotások mellett minden albumán visszatér a gyökerekhez, a blueshoz.

2010-ben Joe Bonamassa-val, Derek Sherinian-nel, és Jason Bonham-mal megalapították a Black Country Communion nevű hard rock - blues rock szupergrupot, amely azóta is aktív.


 

Videók

  • Glenn Hughes - I Found A Woman
  • Glenn Hughes - Soulmover
  • Glenn Hughes - Love Communion
  • Glenn Hughes - Why don't you stay
  • Glenn Hughes - Superstition