Bejelentkezés

x
Search & Filters

Godsmack

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1995

További képek

Biográfia: 

A Godsmack egy amerikai rockzenekar. A banda lelke és alapítója Sully Erna.

1994-ben, a Strip Mind felbomlásakor (melynek dobosa volt) 1 éves pihenőt engedélyezett magának, majd ismét dalírásba kezdett. Zenészeket gyűjtött maga köré, és baráti kölcsönökből összeszedett 2500 dollárból felvették az egyszerűen csak Godsmack címre keresztelt debütáló lemezüket, amit szerzői kiadásban terjesztettek. Azonban ez járhatatlan útnak bizonyult, amikor heti 900-1000 példány talált gazdára.

Több érdeklődő után végül a Republic Records-hoz szerződtek, ahol 1998-ban ismét megjelent a lemez, immár szélesebb körben terjesztve.

2000-ben kiadott 2. nagylemezük, az Awake, és címadó dala tette ismertté őket szélesebb körben. Sok sikeres rockzenekarral történik meg, hogy a hirtelen jött váratlan népszerűség a fejükbe száll.

Ezúttal ez elmaradt. 3 évvel később megjelent Faceless lemezük ugyanis ennek nyomait sem tartalmazta, tartotta a színvonalat, és továbbra sem a rádióknak készült, mégha slágert is tartalmazott. 1 évvel később pedig, ha még valaki kételkedett volna nagyszerűségükben, akkor kételyeit immár félre is tehette, ugyanis a The Other Side című akusztikus kislemez végképp meggyőző lett, hogy nem egyszeri sikerekről van szó, hanem remek zenészekről. Az Awake akusztikus újragondolása, az Asleep már önmagában is zseniális.

2006-ban jelent meg a IV című album, ami szintén remek számokat tartalmaz.

2007 februárjában került megjelenésre Sully könyve a The Paths We Choose, ami nem csak életének azt a részét mutatja be amikor már híressé vált, hanem teljesen gyerekkorától kezdi a történetet. Egyaránt a jó és a rossz dolgokat is megemlíti. Szól szeretteiről és ellenségeiről. Na és persze a zene iránti halhatatlan szeretetéről.

Videók

  • Godsmack - I Stand Alone
  • Godsmack - Voodoo
  • Godsmack - Straight Out Of Line
  • Godsmack - Awake
  • Godsmack - Speak

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Sully Erna
ének
ritmusgitár
billentyűsök
harmónika
Tony Rombola
szólógitár
vokál
Robbie Merrill
basszusgitár
Shannon Larkin
dob
ütőhangszerek