Bejelentkezés

x
Search & Filters

Halor

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1999

További képek

Biográfia: 

A zenekart 1999. nyarán alapította három jó barát: Komondi Ákos (basszusgitár, ének), Laczó Gyula (gitár), Komondi Ádám (dob). Ez a három ember gyermekkorától ismeri egymást, együtt érezték meg a rockzene hívó szavát. Ezért is volt természetes, hogy olyan zenét fognak játszani, ami a fülüknek és szívüknek kedves.

A banda első koncertjét 1999 november 16-a szombathelyi Főiskolás Klubban tartotta, jelentős sikerrel. Egy év múlva, 2000-ben két újabb taggal bővült a Halor gárdája: Eichinger Áron (gitár), Szerdahelyi András (billentyű). Kiegészülve ezekkel a hangszerekkel, már megmutatkozott a zenekar fő irányvonala, az összetéveszthetetlen, klasszikus, ikergitáros Heavy Metal.

Mire a zenekar elhatározta, hogy elkészíti első demo CD-jét, a sok koncert hatására már szűk hazájában, Szombathelyen sikerült felküzdeni magát a rock-élet sűrűjébe, számos hívet szerzett magának. 2001 nyarán a rajongók örömére a csapat előrukkolt a Horsepower című bemutatkozó lemezükkel, amely 3 nap alatt készült el. A Horsepower CD jó kritikát kapott a magyar szaksajtótól, valamint előbbre vitte a zenekar szekerét. Ebben az évben a Halor a szintén szombathelyi Lord együttes vendégeként többször szerepelt. Kiemelkedő jelentőségű volt a zenekar számára a Lord 30 éves jubileumi Petőfi Csarnok-béli koncerten való részvétel. Ez az év a Halor zenekar számára kiemelkedő jelentőséggel bírt, hiszen a magyar metal-színtér legjelentősebb, legerősebb zenekarával, az Ossiannal sikerült turnézni az egész országban. Ezzel a Halor-tagok egyik nagy gyermekkori álma vált valóra.

2002. nyarán a zenekarból távozott Áron és András. Áron helyére az underground legenda, az Alfred's Violin gitárosa Csaba Béla Gábor került. András helyére nem kerestek újabb billentyűst, így a Halor zenéje még markánsabb, karcosabb, vastagabb lett. A banda szinte kihagyás nélkül folytatni tudta a koncertezést, hiszen ebben az évben még várt rá az első külföldi fellépés Ausztriában, valamint még számos más hazai koncert is. A 2002-es év végét a zenekar stúdiózással töltötte, ahol felvették második demo CD-jüket a The Power's Breaking Loose-t.

A következő évben a Halor újabb koncerteket adott, többször lépett fel önálló zenekarként, főbandaként, illetve vendégzenekarként számos városban. Külön csemege, hogy ebben az időben a zenekar Mohl Gergely csellóművész vezetésével és a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar néhány tagjával mintegy projektként rögzített egy feltétlenül érdekességnek számító, komolyzenét és rockzenét ötvöző felvételt, a The Victory elnevezésű tételt, amelyet a banda élő műsor keretében is előadott hangos sikerrel.

De térjünk vissza a Halorhoz. Az első koncert után kereken 4 évvel, 2003. november 16-án a zenekar az Ossian Hangerőmű albumának lemezbemutató koncertjén játszhatott a Petőfi Csarnokban.

2005-ben a Halor folyatta a már megszokott koncertsorozatott az Ossian zenekar társaságában… ismerős és még ismeretlen arcok hallhatták újra a halormetalt számos városban.
Rengeteg koncert, több ezer kilométernyi országút, sok, turnébuszban eltöltött óra és jó pár hektoliter elfogyasztott sör után meg is érkeztünk 2006 év végére, amikor megjelent a zenekar első nagylemeze Welcome To Hell néven. Az album számos pozitív kritikát kapott a magyar és külföldi sajtóban, a fémzene szeretők is újra, meg újra teszik be a CD lejátszóba az albumot.

2008. őszén külföldre költözött, és a zenekarból kilépett Laczó Gyuszi gitáros, akinek helyét a fiatal Sárközi Ádám vette át. Jelenleg az új dalok folyamatosan készülnék, következő cél a következő nagylemez.

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Komondi Ákos
ének
basszusgitár
Sárközi Ádám
gitár
Csaba Béla Gábor
gitár
dr. Komondi Ádám
dob