Bejelentkezés

x
Search & Filters

Helix

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1974

További képek

Biográfia: 

A Helix egy 1974-ben alapított kanadai heavy metal együttes az ontario-i Kitchenerből, melynek kezdeti tagjai Brian Vollmer énekes, Brent Doerner és Paul Hackman gitárosok, Keith Zurbrigg basszusgitáros és Brian Doerner dobos voltak.

A formáció debütáló lemeze a ’79-ben kiadott ’Breaking Loose’ volt. Két év elteltével ezt a ’White Lace & Black Leather’ követte; ezen az albumon mutatkozott be a két új Helix tag, a basszusgitáros Mike Uzilac és a dobos Leo Nebudeck; míg a következő lemez kiadásáig még egy tagcsere történt: a ’83-as ’Rest For The Wicked’ dobosa már Greg „Fritz” Hinz volt, míg a banda kiadója a Capitol lett. A ’Walkin’ the Razor’s Edge’ című albumon Uzilac-et Daryl Gray váltotta; erről a korongról származik egyik slágerük, a ’Rock You’. A ’85-ös ’Long Way to Heaven’ mindeközben a svéd slágerlisták élére került.

Miután a’87-es megjelenésű ’Wild in the Streets’ turnéja befejeződött, Brent Doerner kilépett a Helixből, maga mögött hagyva négy tagot, akik így is kiadták a következő lemezt, a ’Back for Another Taste’-et.

1992-ben, egy vancouveri koncert után a banda furgonja legurult egy 12 méter magas töltésről. A balesetben Hackman életét vesztette, ez azonban nem törte derékba a Helix pályafutását. Brent Doerner újra közéjük állt annyi ideig, hogy ’93-ban kiadhassák az ’It’s a Business Doing Pleasure’-t, amin Greg Frazer gitáros is helyet kapott.

Az 1998-as felállás szerint Vollmer, Gray, Hinz és a két gitáros, Mark Chichkan és Gary Borden kiadták a ’Half Alive’ című albumot. További jelentősebb események a Helix életében A ’B Sides’ nevű lemezük újrakiadása 2002-ben; a következő album, a ’Rockin’ in My OuterSpace’ 2004-es, illetve a ’Poweror Rock N Roll’ 2007-es megjelenései voltak.

Videók

  • Helix - Wild In The Streets
  • Helix - Rock You
  • Helix- Deep Cuts The Knife

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Brian Vollmer
ének
Brent "The Doctor" Doerner
gitár
vokál
Greg "Fritz" Hinz
dob
Daryl Gray
basszusgitár
billentyűsök
Kaleb "Duckman" Duck
gitár