Bejelentkezés

x
Search & Filters

Hollywoodoo

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1993

További képek

Biográfia: 

1993
Mint minden rendes rockzenekar, mi is garázsban kezdtük. Veszprémben, 1993-ban, ketten alapítottuk mai zenekarunk elődjét. ( Nirnsee Krisztián-gitár, Trócsányi Gergely-ének, gitár ). Hohl Árpád dobos 1996-ban csatlakozott hozzánk. A szokásos tagcserék, katonaság, betegség, barátnők, és egyéb nehézségek ellenére egyre komolyabbá vált a hobbi zenélés. Tanárokhoz jártunk és igyekeztünk minél többet koncertezni, hogy rutint szerezzünk.

2000
Budapestre költöztünk, mert terveink megvalósításához ez tűnt a legjobb megoldásnak.

2001
Márciusban elkészítettük első nagylemezünket a HSB stúdióban Hidasi Barna segítségével. Az Örvényes című dalt hónapokig játszotta a megboldogult Est FM. A lemez kiadására azonban mégsem került sor, mert a kiadónk becsődölt. Szeptemberben átszerződtünk a Warner-Magneoton kiadóhoz, akik ragaszkodtak a lemez újravételéhez a jobb hangminőség érdekében, így született meg aztán első albumunk a Stabil Oldalfekvés 2002 tavaszán. A felvétel az Aquarium stúdióban készült Lakatos Gábor producer irányítása alatt. A zenekar arculata kezdett kialakulni, a hangzásunk és stílusunk egyre rockosabb lett. Kívánj tízet című számunkat hetekig játszotta a Bridge rádió, a Viva toplistáját pedig két hétig vezette.

2002
Májusban Urbán Szabolcs ex-Est FM-es műsorvezető barátunk beszállt ritmusgitárosnak, ezzel kialakult a ma is érvényes ötös felállás. Decemberben a Kashmir nevű helyen tartottuk a lemezbemutató koncertünket, ahol meglepetésként a Belgával adtunk elő egy közös számot.

2003
Miközben az Örvényes c. dalra készült animációs klipet elkezdte játszani a Viva, országos turnéra indultunk a Bëlga és a Kimnowak társaságában (Estinvázió). Végigjátszottuk az összes valamirevaló nyári fesztivált, majd a Jó reggelt című dalunkra klipet forgattunk egy külvárosi színházban. Ősztől visszavonultunk a próbaterembe, és az új számok írásával foglaltuk el magunkat.

2004
Április végétől ismét stúdiózás, ezúttal a Parkplatz stúdióban. A felvételt Bodnár Péter készítette. Szeptemberben megjelent a második lemezünk, aminek címe: Karmolok, harapok. A címadó dalra videoklipet forgattunk, amit a Viva tv rotációban játszott.

2005
Novemberben Rembeczki Gábor basszusgitáros beszáll Bodnár Péter időközben megüresedett helyére.

2006
Februárban összeállítottunk egy dvd anyagot, ami egy 2005-ben, a Sziget fesztiválon rögzített koncertet, az eddigi videoklipjeinket, és verk jeleneteket tartalmaz. Márciusban elkezdtük a harmadik nagylemez felvételeit, az album szeptemberben jelent meg AZISTENLÁBA címmel az EDGE records kiadásában.

2007
Januárban Geri megkapta a MÚOSZ (Magyar Újságírók Országos Szövetsége) által alapított Filmkritikusok díját mint legjobb férfi főszereplő, a Taxidermia c. filmben nyújtott teljesítményéért megosztva Czene Csabával és Marc Bischoffal. Márciusban menedzsmentet váltottunk, és elkezdtük a közös munkát a MusicMagic-el és Kémeri Péterrel.
Májusban összehoztunk egy elektro-akusztikus programot aminek a hollywoodoo light nevet adtuk. Júniusban a márianosztrai fegyintézetben klipet és dokumentumfilmet forgattunk a webcsatorna segítségével. Júliusban nagy sikerrel debütált az unplugged műsor a VOLT fesztiválon . Még ebben a hónapban megnyertük a VoxCar díjat a Taxidermia c. filmben elhangzó “Erdő” c. számunkkal a legjobb Magyar betétdal kategóriában. Augusztusban két naposra duzzasztottuk az örvényesi házibulit, a fináléban megtelt a színpad és a közönség is dalra fakadt. Augusztusban megújult a Weboldalunk.Szeptember elején a Taxidermiát jelöli a Magyar bizottság a 2008-as Oscar díjra. Szeptember 12-én kész lett, és felkerült az oldalra a márianosztrai dokumentumfilm forgatás részleteiből összeollózott videoklipünk Azistenlába c. számunkhoz.

2008
A fesztiválszezon nagy részében a light felállással bizonyította a zenekar, hogy nemcsak a hangerő számít. A nagy nézőszám és a jó hangulat vezérelte az új koncertanyag felvételét. Erre lehetőséget kaptunk az MR2-Petőfi Rádió Akusztik című műsorában. A rádió történetében ez volt az első ilyen jellegű adás, mely a jó hangulatnak köszönhetően mára már rendszeres heti műsorrá nőtte ki magát. A közönség nyomásának engedve 2008 őszén a zenekar rögzítette  Light albumát stúdió körülmények között, az utómunka folyamatos klubozás mellett zajlott.

2009
Az új lemezhez, kiadóként, a 1G szerződött. Tavasszal elkészült az új dizájn, a gyártás és egy nyári – őszi turné keretében megkezdődött az új anyag népszerűsítése. A fesztiválokon a jelentős nézőszám növekedés és a hangulat mindinkább bizonyítja, hogy az emberek vevők arra a zenei humorra és kötetlenségre, melyet a zenekar az elkövetkezőkben követni kíván. Ezúton szeretnénk megnyugtatni azokat a rajongókat, akik a fájó zúzódásokat hiányolják, hogy az új hangos lemez valahol a karmolok és a stabil közé fog esni, Ahol kell őrölni fogunk, de senki ne lepődjön meg, ha a fúvósokat még viszontlátja…

2010
A zenekar több tagja is apuka lett, ezért a figyelem a család és magánélet felé fordult. A háttérben
azonban új Hollywoodoo dalok születtek melyeket a zenekar stúdióban rögzített is.

2011
Év elején felvettük a Vörös az ég alja című számot. A nyári fesztiválokon csak itt-ott bukkantunk fel, mert Árpinak gyermeke született. Nem voltunk tétlenek, a háttérben komoly dalírás zajlott és összeszoktunk új trombitásunkkal Szakács Tiborral. Nyár végén újra stúdiózni kezdtünk és Bodnár Péter vezényletével a Kazoo stúdióban elkészült még 4 új dal. Szeptemberben szereplőválogatás következett és Declan Hannigan rendezésében Szőke András vendégszereplésével forgattuk új klipünket, a novemberben megjelenő EP címadó dalára, az Érzések boltjára. Októberben Geri egy gyomor bypass műtéten esett át, ennek köszönhetően jelentősen átalakult a fizimiskája. Novemberben megjelent az Érzések boltja EP, amit lemezmegmutató koncertkörút követ, átvezetve a zenekart és közönségét a következő évbe.
 

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Trócsányi Gergely
ének
Nirnsee Krisztián
gitár
Urbán Szabolcs
gitár
Rembeczki Gábor
basszusgitár
Hohl Árpád
dob