Bejelentkezés

x
Search & Filters

Intim Torna Illegál

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2010

További képek

Biográfia: 

A zenekar, megszületésének dátumát első, 2010. január 22-én a Gödörben tartott fergeteges koncertjétől datálja. A kezdeti bizonytalan, még önmagukat kereső lépéseket követően a csapat világzenei vonalát mára felváltotta a rockzene. Zenéjük ma már tudatos és magabiztos, megállíthatatlan örömzene.

A zenekar tagjai, Kiss Sándor (basszusgitár, vokál), Nádasdi János (ütőshangszerek), Gálos Ádám (dob, vokál) és Dorogi Péter (ének, gitár). Valamennyien megannyi kultúrával, emberrel és zenével találkoztak. Bár kezdetben az ITI kiegészült egy billentyűssel, a zenekar mégis négytagú maradt, bár koncertjeiken meghívott zenészek rendszerint színesítik a palettát.

A fesztiválok kedvenc zenekarai közé lépett Intim Torna Illegál rendszeresen ad teltházas koncertet a Gödörben, de folyamatosan bővülő, fanatikus rajongótábora országszerte találkozhat vele gólyatáborokban, lemezbemutató koncerteken és a rádiók hullámhosszain. A csapattagok legnépszerűbb számaik angolra fordításával külföldi karrier felé is kacsintgatnak.

Az idén egyéves évfordulóját ünneplő Intim Torna Illegál fiatal kora ellenére egy kislemezt, egy nagylemezt és két videóklippet tudhat magáénak. A 2010 novemberében megjelent Hipnotizőr király című korong olyan, már ismert kedvenceket tartalmazott, mint az Albérletem, amelyből később videóklipp is született, a Vágjál lukat a kádba, vagy a Kedvenc mindenem.

A kislemezen és a koncerteken hallható számok a stúdiómunkálatok alatt továbbértek, csiszolódtak, hangzásuk és hangulatuk is változott. Kicsit keményebbek, gitárközpontúbbak és rockosabbak lettek. A lendület, az őrület, a zene és életszeretet azonban mit sem változott. A számok továbbra is pörgősek, a fiúk szövege könnyed, de a legkevésbé sem ostoba, igazi szórakoztató rock’n’roll.

2011-ben a Hipnotizőr király című ITI „himnusz” Fonogram Magyar Zenei Díj, „Az év magyar dala” kategóriában történő jelölése a szakma elismerése volt a zenekar számára. Úgy tűnik tehát, hogy a legjobb ütemben újra és újra megújulni képes zenekar, nem csak a rajongókat, hanem a szakmát is képes „belülről és kívülről is megmozgatni”!

Az Intim Torna Illegál bérelt helyet tudhatott magának az összes mérvadó nyári fesztiválon (FISHING ON ORFŰ, SZIGET, VOLT, EFOTT, FÉLSZIGET, TUSVÁNYOS, etc.) , és szeptember végén országos turnéra indul az OTP Junior támogatásával.
 

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Dorogi Péter
ének
gitár
Kiss Sándor
basszusgitár
vokál
Nádasdi János
ütőhangszerek
vokál
Gálos Ádám
dob
vokál