Bejelentkezés

x
Search & Filters

Johnny Van Zant

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1977

További képek

Biográfia: 

John Roy "Johnny" Van Zant énekes a népes Van Zant-família egyik oszlopos tagja. 1959. február 27-én született Jacksonville-ben, Floridában. Testvére, a néhai Lynyrd Skynyrd énekes, Ronnie Van Zant halála után utódja a csapatban, és szintén testvére a 38 Special alapítójának, Donnie Van Zant-nak. A 70-es években alapította első együttesét The Austin Nickels Band néven, ezt később The Johnny Van Zant Band-re változtatták. Első albumuk, a No More Dirty Deals 1980-ban jelent meg, 1985-ig még hárommal jelentkeztek.

1987-ben az újjáalakult Lynyrd Skynyrd énekese lett, és a mai napig ez fő csapásirány. Emellett 1990-ben jött ki Brickyard Road című albuma, 1998 óta pedig bátyjával, Donnie Van Zant-tal is ad ki lemezeket.

Szőrös hang, nyers gitár, countrybluesrock-feeling....ez bármelyik Van Zant jellemzője lehetne. Ránézésre például ő az a fazon, akiről azt mondja az ember, hogy nagyon jó barátok tudnánk lenni, nekem legalábbis ez ugrik be elsőnek. Nincs képzett hangja, maximum az elkóborolt tehenek utáni ordítással tudták képezni magukat gyerekkorukban, de a Van Zant-srácok mindenhol letették a névjegyüket.

Johnny Van Zant zenéje az úgynevezett southern-rock, mely a blues-rockból fejlődött ki, érdekes elegye a bluesnak, a country-nak és a rocknak. Ő maga ránézésre is tipikus déli fickó. Hosszú haj,
borosta, vadnyugati cuccok, lepukkant westerngitár és tehénszaros csizma. Ennek megfelelően igazi showman, hihetetlenül érzi a közönséget.

Videók

  • Johnny Van Zant - Brickyard Road