Bejelentkezés

x
Search & Filters

Kaiser Chiefs

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1996

További képek

Biográfia: 

A Kaiser Chiefs angol indie rock banda, 1997-ben alapították. Leeds-i csapat, Nyugat-Yorkshireból, a következő tagokból áll: Ricky Wilson (ének), Andrew 'Whitey' White (Gitár), Simon Rix (basszus gitár), Nick 'Peanut' Baines (billentyűk), Nick Hodgson (dob). Egy afrikai futball klub Kaizer Chiefs-ről lett elnevezve.

A korai évek (1996–2002)

Amikor Nick Hodgson, Nick Baines és Simon Rix 11 éves kor körül lehettek, ők egy osztályba jártak St. Mary's School nevű iskolában, Leeds-től nem messze. Miután elhagyták az iskolát, Rix és Baines egyetemre ment 1996-ban, ott találkoztak Andrew White-tal és Ricky Wilson-nal. Hodgson, White és Wilson megalapította a bandát Runston Parva néven. Miután a Runston Parva tönkre ment, a csapat újraformálta mint Parva mikor visszatért Rix és Baines az egyetemről. A Parva karrierje túlmehetett volna Leeds határain, hiszen eléggé rátermett volt a feladatra. De miután Beggars Banquets bezárta a Mantra kiadót, a Parva ki lett dobva lemezek nélkül. A banda úgy döntött, az együttest egy új névvel, megújulva elindítják. A banda neve Kaiser Chiefs lett. Az új nevét a csapata a dél-afrikai futballcsapatról kapta, a Kaizer Chiefs-ről, ahol a Leeds United kapitánya, Lucas Radebe játszott.

Employment (2004–2006)

A csapat debütáló albumja, az Employment 2005 márciusában lett kiadva, a lemez zenéjét a 1970-es évek 2. fele new wave és punk rock zenéje ihlette. Az album kapott zenei kritikákat bőven. Begyűjtötte az egyesült királysági listák 2. helyét, és ötszörös platina-lemez. 2005-ben, az Employment jelölve lett Mercury Prize-ra.

Az 1. kislemez az albumról az "Oh My God", 2004-ben lett kiadva, ami elérte a 6. helyet a kislemezek listáján Februárban, 2005-ben. Az "I Predict a Riot", a 2. kislemez. 2005 végén top 20-as lett az "Everyday I Love You Less and Less" és a "Modern Way" kislemezek. A "Saturday Night" megjelent XBOX 360 játékkonzol bemutató videójában. Ugyanez a szám szólt az XBOX 360 wweboldalán is, amíg az oldal betöltött.

Yours Truly, Angry Mob (2007)

A Kaiser Chiefs második albumja, a Yours Truly, Angry Mob 2007 februárában lett kiadva. A csapat a lemezt szeptemberben és októberben, 2006-ban vette fel a Hook End Studioban. Oxfordshire-ben, Angliában. A csapat 2. lemezének zenéjét a Led Zeppelin és a 80-as évek amerikai rock-zenéje ihlette és több mint 22 számot vettek fel a stúdióban. A Yours Truly, Angry Mob begyűjtötte az első helyet az egyesült királysági listán és a 45. helyet a Billboard 200 nagylemez listán.

A "Ruby" kislemez lett a Kaiser Chiefs első első helyezett kislemeze. A második kislemez, az "Everything Is Average Nowadays" 19. lett a listákon. A 3. kislemez "The Angry Mob", az egyesült királysági listán 22. lett. A negyedik kislemez, "Love's Not a Competition (But I'm Winning)", 2007 november 12-én lett kiadva, és a meglepően alacsony 120. helyeet érte el a brit listán.

Off With Their Heads (2008–)

2007-ben a Kaiser Chiefs törölte néhány amerikai turnéját. Ekkor hazamentek és elkezdték az új számokat írni a hamarosan következő európai turnéra.

2008. május 24-én a Kaisers Chiefs a Leeds United Elland Road stadionjában játszott, az The Enemy-vel, Kate Nash-sal, a Young Knives-zal és a Friendly Fires-zel. 2008. augusztus 4-én, a banda megerősítette az új album nevét, az Off with Their Heads-et. 2008. október 20-án lett kiadva. 2008. október 6-án kiadták a lemez első kislemezét a "Never Miss A Beat"-et.

Videók

  • Kaiser Chiefs - I Predict A Riot
  • Kaiser Chiefs - Ruby
  • Kaiser Chiefs - Everyday I Love You Less And Less
  • Kaiser Chiefs - Kinda Girl You Are
  • Kaiser Chiefs - Oh My God
  • Kaiser Chiefs - Listen To Your Head
  • Kaiser Chiefs - On The Run
  • Kaiser Chiefs - Little Shocks
  • Kaiser Chiefs - Modern Way
  • Kaiser Chiefs - Man On Mars

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Ricky Wilson
ének
ütőhangszerek
Nick Hodgson
dob
ének
Andrew "Whitey" White
gitár
Simon Rix
basszusgitár
Nick "Peanut" Baines
billentyűsök
ütőhangszerek