Bejelentkezés

x
Search & Filters

Karai Anna

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2013

További képek

Biográfia: 

Szinte az egész ország felkapta a fejét, amikor 2012-ben jelentkezett a “The Voice” tehetségkutató műsor magyar szériájába ez az extravangáns lány, ahol először bekerült a legjobb 48,  majd a legjobb 24 versenyző közé is - a korábbi Megasztár győztes - , Molnár Ferenc Caramel csapatába. Ha nem is jutott el a végső döntőig, egyáltalán nem bánta meg, mert a hirtelen jött ismertségnek köszönhetően az újdonsült rajongóitól rengeteg elismerést, és bíztató szót kapott, így a műsor után is megújultan, friss ötletekkel túltengve tudott nekivágni az új évnek.

Az egyik új - és egyben legfontosabb - ötlete 2013-ban az önálló szólókarrier beindítása volt. A terv megvalósításában nagy segítségére volt Tarcsai Ádám, a Moby Dick hivatalos helyettesítő dobosa. Ádám először a tehetségkutató alatt figyelt fel Annára, és olyannyira megtetszett neki az énekesnő egyedülálló stílusa, hogy rögtön fel is kereste azért, hogy zenekart alapíthasson vele, ami egyben a szólóprojectet jelentette. Az énekesnő számára a színpad már elég régóta rutinos terepnek számít, hiszen az elmúlt 7 évben számtalan zenekarban énekelt, és több, mint 270 élő fellépése volt.

Mint ahogyan azt a “The Voice”-ban is láthattuk, Anna fittyet hányt a sablonos popzenére, hiszen az előválogatón egy világhírű amerikai rockzenekar slágerét a saját szájízére formálta; és úgynevezett „screamelős” (vagyis ordítós, hörgős) betétekkel tette még vadabbá a dalt, amivel alaposan felkavarta a székükben pihenő mentorokat is, s mindezt szerencsére a lehető legjobb értelemben sikerült megtennie. Mindig is úgy érezte, hogy a hozzá inkább a keményebb, “reszelősebb” stílusok állnak a legközelebb, ezért soha nem szeretné abba hagyni a screamelést. Ennek technikáját folyamatosan fejleszti, és mára az életének is egy igazán fontos részét képezi.. Na meg amúgy is hiányzik a magyar rockzenei palettáról egy durván screamelős csaj, nem igaz?!

Jelenleg gőzerővel dolgozik zenekarával az első szólóalbumon. A lemez várhatóan idén tavasszal fog megjelenni, amely stílusában a populáris rockzenei elemektől kedzve a személyes kedvencéig (a nu-metalig) minden megtalálható majd, s mindezek mellé - ráadásként - a tőle megszokott hörgéseket sem kell nélkülöznünk!

A korongon hallhatóak lesznek  az énekesnő által írt saját szerzemények,  illetve olyan - ismert előadókkal közösen készült - dalok is, mint pl. Kovács Krisztián (a Fish! zenekar frontembere) , vagy a Sex Action (Ganxsta Zolee zenekara).

Az említett lemez előkészületeinek időszakában (2013 ősz-tél) már két dal is megjelent az új lemezről. Az egyik track az “Az üveg lassan vág”, a másik pedig a “Csillagsötét” címet kapta. Az utóbbinak karácsonykor volt egy limitált ideig tartó premierje, s ez alatt bárki letölthette a dalt, majd az akció végeztével eltűnt az internetes éterből. A dal azóta “visszatért”, és néhány napja már hivatalosan is elérhető a hivatalos YouTube csatornáján. Ezen kívül karácsony előtt néhány héttel Anna egy screammentes, ünnepi hangulatú akusztikus EP-vel is meglepte rajongóit.

A 2014-es év a szólóanyag megjelenésén kívül a koncertekről fog szólni. A lemezmegjelenés előtti első “Karai Anna miniturné” a Fish!, illetve Ganxsta Zolee és a Kartel társaságában zajlik majd február elejétől egészen március végéig (majd ezt követően május 9-én szintén lesz egy koncertjük).
 

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Karai Anna
ének
Narday Álmos
gitár
Lesták Márton
billentyűsök
Nagy Zoltán
basszusgitár
Tarcsai Ádám
dob