Bejelentkezés

x
Search & Filters

Keleti Front

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2002

További képek

Biográfia: 

2002 áprilisában megszűnt a Várda Blues Band, a volt tagok ( Gál "Cila" László, Maklári Ferenc, Rohály Viktor ) Lippai Tamás beszervezésével megalapították a KELETI FRONT zenekart Kisvárdán, melynek stílusa rock & blues. A csapat gőzerővel kezdte el a próbákat, mivel már lekötött stúdiószerződése volt a P.Box hangstúdióban Debrecenben. 2002 októberében megjelent szerzői kiadásban a KELETI FRONT első nagylemeze a KELET FRONT 1. Ezen a korongon a zenekar 8 saját szerzeménye hallható. Külön érdekessége a lemeznek, hogy két dalban hammond orgonán közreműködik a P.Box-ból az akkor még élő rock legenda Cserháti István "Pityi". Az album igen jó kritikákat kapott, több helyi rádió is lejátszotta, Nemes Nagy Péter is bemutatta a Petőfi Rádió Váltóhang című műsorában. A lemezről pozitív kritika jelent meg a Rockinformban,a Wild Magazinban és a Metal Hammer Rock magazinban is.

Az együttesnek több közös fellépése volt a P.Box, TRB, Beatrice, Edda, Republic zenekarokkal. 2005 májusában Lippai Tamás kivált a bandából és helyette Kovács Miklós gitáros és Varga István énekes léptek be. Ez a formáció igen rövid életű volt, ez után kezdődött az új tagok keresése, míg végül is 2006 februárjában csatlakozott a KELETI FRONTHOZ Molnár Béla - gitár és a frontember Szécsi Norbert- ének, billentyű. Ezzel a felállással a Keleti Front 3 próba után a Beatrice előtt mutatkozott be 2006.február 10-én.

A sikeres fellépés után jött az ötlet a második album elkészítéséről. Időközben több közös koncert volt a Republic, Beatrice zenekarokkal, s közben folyamatosan dolgozott a csapat az új lemez anyagán.

2006-2007-ben elkészült Szerencsen a KELETI FRONT második albuma szerzői kiadásban, az Álmatlanul. Ezen a lemezen 11 saját szerzemény hallható.

2007. október. 26-án bővült a zenekar. Új tag Szabó Béla Lóránt " Luky " percussion.

2008 decemberében elkészült egy maxi cd a Kisvárda blues, amin 3 saját szerzemény hallható, ez a lemez egy beharangozó a készülő 3. albumhoz.

2010 augusztusában a zenekarból kiváltak négyen, a két alapító Gál „Cila ”László és Maklári Ferenc úgy döntött megfelelő társak megtalálása után új tagokkal folytatják tovább így 2011 februárjában újjá alakult a KELETI FRONT. Az új tagokkal 2012 márciusában elkészült a Keleti Front legújabb maxi lemeze „ Miénk ez az ország….?” A csapat neve utal arra, hogy a zenekar székhelye az ország keleti részében Kisvárdán van, ahol a mindennapi megélhetésért kemény harcot kell folytatni.

Repertoárjukon túlnyomórész saját szerzemények szerepelnek, de megtalálható néhány feldolgozás is: P.Box, P.Mobil.

A zenekar tervei között szerepel a harmadik stúdióalbum elkészítése, amit ez évben szeretnének befejezni.
 

Videók

  • Keleti Front - Miénk ez az ország
  • Keleti Front - Kisvárda Blues

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Kárpáti Zoltán
ének
Kovács Attila
gitár
Maklári Ferenc
gitár
Török Péter
billentyűsök
Gál "Cila" László
basszusgitár
Faragó Tamás
dobok