Bejelentkezés

x
Search & Filters

Kid Rock

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1988

További képek

Biográfia: 

Kid Rock karrierje elképesztő sikertörténetnek tűnik a körülmények ismeretében. Nemzetközileg 1998-ban vált ismertté negyedik stúdióalbumával, míg a megelőző egy évtizedet kicsiny, ám annál lelkesebb rajongótáborával zenélte végig. Ám Devil Without a Cause című albuma szinte pillanatok alatt a legnagyobb sztárok közé emelte Kidet.

Bob "Kid Rock" Ritchie 1971-ben született Detroit közelében. A külvárosi környezetet már kis korában megunta, így a rap zene felé fordult érdeklődése, breakdance-et tanult és tehetségkutató versenyekre járt. Ekkoriban leginkább a Beastie Boys számai befolyásolták zenei ízlését, melyek nyomán ő is felvette első demoit 1988-ban és nem sokkal később egy fellépésre is lehetőséget kapott. A koncert után Kid leszerződött a Jive Records kiadóhoz és 1990-ben megjelentette bemutatkozó lemezét Grits Sandwiches for Breakfast címmel. Az album jelentős sikert nem ért el, viszont számos botrány alakult ki körülötte. Az érdektelenség miatt a Jive hamarosan kiadta az útját a fiatal énekesnek.

Kid Rock ezután Brooklynba költözött és talált magának egy kis kiadót, mely látott fantáziát Kid rap és hard rock keverékű zenéjében. 1993-ban megjelent a The Polyfuze Method, melyhez készültek remixek is és néhány kritikus rámutatott a lemez sziporkázó humoros szövegeire, míg mások eklektikussága miatt bírálták azt. 1994-ben jelent meg a részben saját kiadású Fire It Up címû EP-je, majd Kid visszatért Detroitba és ott kiadta az Early Mornin' Stoned Pimp-et 1996-ban. Anyagi gondjai ellenére Kid ekkorra már egy banda szervezésében gondolkodott, melynek a Twisted Brown Trucker nevet szánta. A kezdeti tagcserék után lassan kialakult a törzsgárda, melynek első állandó tagja a rapper Joe C. lett. Őt követte Kid feltétlen rajongója, Calleja, majd pedig Kid összeszedett pár környékbeli zenészt is: Kenny Olsont és Jason Krause-t a gitárokhoz, a billenytűs Jimmy Bonest, a dobos Stefanie Eulinberget és Uncle Krackert a DJ pultnál. Végül Misty Love és Shirley Hayden vokáljaival kiegészülve állt fel a végleges formáció.

A Limp Bizkit, a Korn és a Rage Against The Machine sikereivel kezdett újra teret hódítani a hard rock, így az Atlentic Records úgy döntött, tesz egy próbát Kid Rock bandájával. Az 1998 augusztusában megjelent Devil Without a Cause először nem hozott feltétlen sikert a banda számára, ám egy erőteljes promóciós kampánnyal megtámogatva, melyben az MTV-nek is jelentős szerepe volt szinte pillanatok alatt ismertté váltak. Az album második kislemeze a Bawitdaba nemzetközi szinten is megasláger lett, és az ezt követő Cowboy is hasonló eredményekkel büszkélkedhetett. Egy évtizednyi hiábavaló próbálkozás után Kid Rockból végre szupersztár lett, hétszeres platina albumával és 1999-es Woodstocki koncertjével elért sikereivel együtt. Eközben Kid visszaszerezte az indie kiadóknál lévő számainak jogait és ezek közül számos remixelt vagy újradolgozott verzióval végül megjelentette a The History of Rock című albumát, mely a felújított régi számok mellett újabbakat is tartalmazott.

Ugyanebben az évben a bandának meg kellett szakítania a koncertkörútját, mivel Joe C. kórházba került és novemberben tragikus körülmények között elhunyt. A történtek ellenére Kid igyekezett a munkára koncentrálni, ám a média ezúttal zenei munkássága helyett inkább Pamela Andersonnal folytatott viszonyával foglalkozott. 2001-ben Uncle Kracker sikeres szólókarrierbe kezdett és nemsokára kilépett a bandából. 2001 őszén megjelent a Cocky, melyről a Forever ismét rendkívül sikeres lett, majd Kid 2003-ban tért vissza Kid Rock című albumával. 2006-ban megjelent az első élő koncertfelvétele Live Trucker címmel, majd 2007-ben került a boltokba legfrissebb, 11. albuma, a Rock N Roll Jesus.

Videók

  • Kid Rock - American Bad Ass
  • Kid Rock - Born Free
  • Kid Rock - All Summer Long
  • Kid Rock - So Hott
  • Kid Rock - Roll On
  • Kid Rock - I Am The Bullgod
  • Kid Rock - Feel Like Makin' Love
  • Kid Rock - Cold And Empty
  • Kid Rock - Amen
  • Kid Rock - Lonely Road Of Faith