Bejelentkezés

x
Search & Filters

Kiscsillag

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2005

További képek

Biográfia: 

A Kiscsillag egy komolyan vett hobbizenekar, negyvenkörüliek garázsrockzenekara, amely úgy alakult, hogy úgy alakult. Egy szép napon Lovasi András felfedezte magában a szunnyadó riffelős szólógitárost, vásárolt egy megfelelő hathúros hangszert és szólt a Kispál és a Borz egykori dobosának, Brautigam Gábornak, az ős-Kispál basszusgitárosnak, Ózdi Rezsőnek, valamint a PUF-os Leskovics Gábornak, ugornának már össze egy próbára. A próbák olyan jól sikerültek, hogy egyik követte a másikat és hamarosan összeállt a Kiscsillag zenekar első koncertműsora.

A koncertműsort koncertek, sőt klub- és fesztiválkoncertek sorozata követte, majd újabb számok jöttek, közben elkészült egy demó, végül pedig a teljes lemezanyag. A Kiscsillag háromnegyed órás debütalbuma Greatest Hits vol. 1. címmel jelent meg 2006-ban és a kritikák szerint az elmúlt évek legjobb Lovasi-anyaga.

A zenekarból 2008-ban kivált Brautigam Gábor, helyette Mihalik Ábel ült a dobok mögé. A zenekar 2009 tavaszán ebben a felállásban készítette el második lemezét, amely az Örökre szívembe zártalak címet kapta. A lemezmegjelenést a 2009-es év hátralévő részében országos lemezbemutató turné követte, kiegészülve több külföldi fellépéssel és három videoklip megjelenéssel.

2010. novemberében a Kiscsillag új anyaggal jelentkezett, a Sirály című kislemezdallal, amely egyben a 2011. november 4-én megjelent Néniket a bácsiknak! címet viselő album beharangozója volt. Az új albumot bemutatandó a zenekar természetesen világkörüli turnéra is indult Magyarországon.

Videók

  • Kiscsillag - Légyszíves
  • Kiscsillag - Olajoshordó
  • Kiscsillag - Van-e szándék?
  • Kiscsillag - Örökre
  • Kiscsillag - Várj, míg felkel majd a nap
  • Kiscsillag - A pénz miatt
  • Kiscsillag - Ha én lennék
  • Kiscsillag - Szomszéd

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Lovasi András
gitár
ének
Leskovics Gábor
gitár
ének
Ózdi Rezső
basszusgitár
Mihalik Ábel
dob
vokál