Bejelentkezés

x
Search & Filters

Lake Of Tears

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1994

További képek

Biográfia: 

A svéd metál zenekart a 1992-ben alapította Daniel Brennare (ének,gitár), Jonas Eriksson (gitár), Mikael Larsson (basszusgitár) és Johan Oudhuis (dob).

Debütáló albumukat, a Greater Art-ot 1994-ben adták ki. A lemez a death metal irányzatot képviseli, de már második kiadványuknál, a Headstones-nál (1995) dallamosabb, de melankolikusabb ösvényre tértek.

Ezek után turnéra indultak Európában, és 1996 nyarán kilépett a gitáros Jonas Erikkson. A legnagyobb sikert következő albumuk, az 1997-es Crimson Cosmos hozta. Új gitárosuk Ulrik Lindblom lett, és 1999-ig, a Forever Autumn felvételéig könyörtelenül turnéztak. Ekkora már a banda Daniel, Mikael és Johan triójára fogyott, habár munkájukat vendég gitárosok segítették. A szomorkás, igazi őszi hangulatot árasztó album nyár elején jelent meg, mégis kedvező fogadtatásban részesült. Sajnos a kiadó figyelmének hiánya és személyes problémák miatt a banda 2001-ben feloszlott, habár még elkészítették a szerződésben szereplő utolsó lemezt, a 2002-ben megjelent The Neonai-t.

Szerencsére itt még nem ér véget a Lake of Tears története. A tagokban még mindig égett a tűz, ezért 2003-as próbaidőszakuk után, ami eredetileg az unalom elűzése céljából jött létre, az együttes újra összeállt. Új kiadójuk a Noise Records lett. 9 új számmal a tarsolyukban a svédországi Studio Mega-ba vonultak, és megszületett a Black Brick Road, melynek hangzásvilága modern, de ugyanakkor a banda régi napjaira is emlékeztet.

A Lake of Tears következő albuma az 2007. április 26-án megjelent Moons and Mushrooms.

Videók

  • Lake Of Tears - House Of The Setting Sun
  • Lake Of Tears - Illwill

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Daniel Brennare
ének
gitár
Mikael Larsson
basszusgitár
Fredrik Jordanius
szólógitár
Johan Oudhuis
dob