Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Láma Dalai

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2007

További képek

Biográfia: 

A zenekar tagjai több más formációban is játszottak már együtt. 2000-ben lettünk "A Láma Dalai".

Ekkor körvonalazódott a zenekar mostani stílusa is, ami reggae-s, ska-s elemekből áll, rockos beütéssel. Egy gitáros csere után első, már a stílushoz közelítő demónkat (Ska Demo) 2004 novemberében vettük fel egy nap alatt. Zenekarunkkal 2006. februárjában indultunk a Wan2 Tehetségkutatóján, (Szarvason a Zebra Clubban) ahol döntősök lettünk. Ennek eredményeként részt vettünk a 2006-os WAN2, és a Hegyalja Fesztiválon is. A 2006-os VIVA tv által szervezett Tehetségvadászaton bejutottunk azon zenekarok közé, akikkel riport készült a műsoron belül. Ezután történt még egy tagváltás, szintén a gitár fronton. Az új demó (Sziget) 2007 májusában készült el, ami már sokkal jobban tükrözi a zenekar stílusát. 2007 nyarán a banda kiegészült egy trombitással.

Legújabb eredményeink közé tartozik, a 2007-ben megrendezett pécsi Batta Dem Reggae Fesztivál tehetségkutatóján megszerzett 3. helyezés, a 2007-es FreeFestTotal és a Majsai Nyári Fesztivál keretein belül lebonyolított versenyen elért 1. hely.

2007 novemberében a X. Paksi Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztiválon az 1. díjat hozta el a zenekar, ezenkívül a legjobb gitáros, és legjobb fúvós (megosztva az együttesen belül) különdíját – szakmailag talán ez volt az egyik legnagyobb elismerés.

2008 tavaszán a Fringe Fesztiválon a zenekar Fringe-Díjat kapott, és bekerült a legeredményesebb fellépők közé, ezáltal felléphettünk a „Nyár a Lánchídon” keretén belül a Pesti hídfőnél felállított színpadon, augusztus elején.

2008 nyarán a Pop-Rock Géniusz tehetségkutató versenyen, világzene kategóriában 3. helyezettek lettünk, és megkaptuk az Unio Rádió különdíját, ami egy promóciós CD formájában jelenik meg 2009 elején, és A Láma Dalaitól 6 számot fog tartalmazni.

2008 szeptemberében a XIII. Peron Music Tehetségkutató Fesztiválon az 1. díjat szereztük meg.

A 2008-as, novemberben megrendezett Jate Klub SZTEhetségkutatóján sikerült szintén elhozni az 1. helyet, és a legjobb gitáros címét, ami a 2009-es SZIN-en való nagyszínpados szereplést jelent.

2007. márciusában felvettünk egy 3 számos demót, Sziget címmel, mely már teljesen tükrözi A Láma Dalai stílusát, játékát. Országos és helyi rádiók egyaránt játszák ezt a 3 számot. Több helyen a helyi listák élén is állt.

Újabb, 4 számos demó felvételére: BALESET!, 2008 októberében került sor, amely szintén elérhető a honlapon!

2009. februárban készült el az első videoklipünk, a BALESET! demóról a Tejföl kiflivel című számunkra.

Videók

  • A Láma Dalai - Tejföl kiflivel
  • A Láma Dalai - Francia
  • A Láma Dalai - Horgászdal
  • A Láma Dalai - Szomorú ska
  • A Láma Dalai - Sziget

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Vereb János
ének
harsona
Bíró Gábor
gitár
vokál
Földi Jácint
trombita
Csányi László
szaxofon
vokál
Szurmik Csaba
basszusgitár
Bíró Zoltán
dob