Bejelentkezés

x
Search & Filters

Machine Mouse

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1991

További képek

Biográfia: 

A Machine Mouse zenekar a '90-es évek elején alakult. 1992-ben csatlakozott a csapathoz Ficzkó András, aki az énekesi poszton vette át az irányítást. A zenekar a pesti klubélet egyik meghatározójává vált.

Játszott velük együtt Nagy Ádám (Roy és Ádám), de rendszeresen léptek színpadra olyan baráti csapatokkal, mint a Sex Action vagy a Sing Sing.

1994-ben készült el első klipjük a „Joey McKenzie” című számra, melyet Győrffy Szabolcs és Pamacs rendezett. Időközben eljutottunk a nagyobb fesztiválokra is. Felléptünk az első, 1993-as Diákszigeten, majd a következőn is, 1994-ben, valamint az E-Klub születésnapi buliján és a Magyarock Fesztiválon is.

Hamarosan elkészült egy újabb lemez Vedres Joe hangmérnökösködése és Németh Gábor produceri munkálatai mellett, mely a „Deep Press” címet kapta. Ez a lemez többnyire még az első demó dalait tartalmazta, igaz jelentősen áthangszerelve, viszont a dalok még továbbra is angol nyelven lettek felénekelve. Az albumot egyébként a kritikusok jól fogadták, már szakmailag is elismerték a csapat működését.

1994-ben csatlakozott a bandához Vedres Joe gitáros, aki korábban a Bikini és a Beatrice gitárosa volt. A zenekar 1994 nyarán rögzítette első magyar nyelvű anyagát, mely később megjelent a lemez a BMG kiadásában, immár CD formájában is.

Ebben az időszakban még különféle felállásban játszott a zenekar, Vedres Joe kilépett, egy ideig pedig Csordás Tibor (Fiesta) is játszott velük. 2004-ben csatlakozott Kalmár „Big Daddy” Laca és Dandó Zoltán a zenekarhoz. Ekkor kezdődtek a harmadik lemez munkálatai, mely 2005. április végére nyerte el végleges formáját.

Az első klipet a harmadik albumról, a „Játékos” címet viselő dalhoz 2005. februárjában vettük fel a Kiscelli Múzeum Kápolnájában Indián rendezésében. A klipfelvételre számos illusztris vendéget hívtunk meg, olyan régi barátokat mint Ganxsta Zolee, Csordás Tibi (Fiesta) vagy Inti (TNT).

A harmadik lemez „Vissza a jövőből” címmel 2005. áprilisában került a lemezboltokba immár a Record Express gondozásában.

2006-ban változása basszusgitáros poszton : Rubé Norbert / Off,Psycho,Fiesta /veszi át Big Daddy helyét, egyeztetési problémák miatt.

A zenekar decemberben kiadót vált ,a Magneoton-nal ír alá szerződést.

2007. januárjában maxi lemez látott napvilágot , melyhez a klipet „Fenn a csúcson”-címmel már leforgattuk, és ezzel harangoztuk be 2007. március 5.-re megjelenő, „ Egérút”-című 4. nagylemezüket. A maxin a dal album-, akusztikus- és Spy The Ghost-remix változata is megtalálható.

2009.-ben egy rendhagyónak nevezhető album a „Lábujjhegyen” került ki a piacra, amely a régi slágereket, kedvenc előadók dalait tartalmazza akusztikus verzióban egy teljesen más hangszereléssel, illetve egy új szám is hallható rajta, aminek a címe „Pofoz az élet”.

2011.-ben ismét változás állt be a zenekar életében, ami a jelenlegi felállása is. A gitáros szerepét Tari Botond vette át és kibővült a zenekar még egy taggal, Sturm Johnny személyében, aki a billentyűs posztot látja el.
 

Videók

  • Machine Mouse - Fenn a csúcson
  • Machine Mouse - A játékos
  • Machine Mouse - Az ajtó nyitva áll
  • Machine Mouse - Álomgyár
  • Machine Mouse - Ébredés
  • Machine Mouse - Pofoz az élet
  • Machine Mouse - A felhőn jársz

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Ficzkó András
ének
Tari Botond
gitár
Sturm János
billentyűsök
vokál
Rubé Norbert
basszusgitár
vokál
Ragadics Csaba
dob
ütőhangszerek
vokál