Bejelentkezés

x
Search & Filters

maj'beszélünk

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2011

További képek

Biográfia: 

A maj’beszélünk zenekar 2011. október 11-én alakult. Kezdetben pop-rock és funk dalokban gondolkodtunk, majd a több hónapnyi közös munka elteltével rájöttünk, hogy ennek a formációnak a rock and roll való.
A zenekar javarészt saját számokat játszik, de a repertoárunkban mindig megtalálható két feldolgozás is. A zenekar neve onnan ered, hogy a banda létrejötte után mindenképpen olyan néven gondolkodtunk, ami magyar - mivel csak magyarul írunk dalszövegeket – és a mindennapi élet során rengeteget használják, emellett fiatalos. Egy Kossuth-rádiós beszélgetés során taglalták azt, hogy a hétköznapi életben folytatott beszélgetéseknél a legtöbben úgy zárják beszélgetésüket, hogy „majd beszélünk”. Ez a két szó ütött fület nekünk, és ennek köszönhetően választottuk meg a nevünknek. A nevet picit modernizáltuk, egy aposztróffal elláttuk, mivel az emberek, ha ezt a két szót kimondják, hajlamosak a „d” betű elhagyására.

A zenekar tagjaira a következő előadók, művészek vannak hatással:

Led Zeppelin, The Rolling stones, Supernem, Arctic Monkeys, Black Sabbath, Audioslave, Rage Against The Machine, Jack Jack, Eddie Van Halen, stb.


A folytonos koncertek és felkérések mellett a zenekar eddigi legnagyobb sikere az, hogy a 2012/2013-as év Dél-Alföldi „Amatours, a siker útján” tehetségkutatóját megnyerte, majd ennek köszönhetően 2013. októberében a Hangfoglaláson az országos döntőben részt vehetettünk és ott a második helyezést értünk el.
Eddig két alkalommal készített interjút az MR2 Petőfi Rádió és hangzott el az egyik dalunk.
Felléptünk az EFOTT, a SZIN 2013-as idényében is.
A 2012-es LikeFest lájk-versenyén mi kaptuk a legtöbb szavazatot, ezért lehetőséget kaptunk arra, hogy a fesztiválon Ganxsta Zolee és a Kartel előzenekara lehessünk.

Videók

  • maj'beszélünk - Egyszer
  • maj'beszélünk - Így jártál!
  • maj'beszélünk - Játékbaba
  • maj'beszélünk - Hagyjad magad
  • maj'beszélünk - Jó vagyok

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Lukács László
billentyűsök
ének
Bede Balázs
gitár
Iski Patrik
basszusgitár
Vigh Vajk
dobok