Bejelentkezés

x
Search & Filters

Malacka és a Tahó

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1996

További képek

Biográfia: 

A Malacka és a tahó 1996-ban alakult, így a jelenleg aktív hazai klubzenekarok között már őskövületnek számít. Ska és funky ritmusok, döbbenetesen vicces szövegek jellemzik; ezek elegyeként létrehozott sajátos szalonnazene / pork and roll stílusának és a fellépések elképesztő hangulatának köszönhetően a Malackát hazánk legjobb koncertzenekarai között tartják számon. Joggal. Eklektikus zenei világát remekül jellemzi, hogy a muzsikusok közt van egykori VHK-tag és Z’Zi Labor sessionzenész is.

Szopósmalac korszak

A Malacka és a tahó zenekar gitár+gitár+gitár felállással kezdte meg írni a zenetörténelem talán legszebb fejezetét.
A három gitáros közül egy (nevezzük Ákosnak) (mert így hívták) (sőt, a mai napig is így hívják) (pedig már megnősült) tudott gitározni, sőt: volt hangszere is. A másik (akit méltán nevezhetünk Gábornak) akkor még nem nagyon tudott, de volt hangszere. A harmadik (legyen Tamás) nem tudott, de hangszere sem volt, így vett egy basszusgitárt, amelyen később nem tanult meg játszani. Volt viszont két bazinagy hangfaluk, meg egy keverőjük.

Kismalac korszak

A nehéz kezdetek után az egyetlen tag, aki sem hangszerrel, sem hangszeres tudással nem rendelkezett, (most már akkor maradjon: Tamás) tovább szervezkedett, és négy emberrel karöltve új zenekart alapított, amelynek a neve kísértetiesen hasonlított az addigi névhez, maradt tehát továbbra is: Malacka és a tahó.

A merész fiatalok (Balázs, Csaba, Tamás, valamint "egy kicsit / a függöny mögött" Gábor, és legvégül: Krisztina és egyszer még valami lány, aki talán Piri, meg Bea) néhány próba után (az esélytelenek nyugalmával) színpadra mertek állni. Később csatlakozott Marci, a házilag készített 40 cm hosszú gitárjával, és a Kontroll Csoport-URH-Balaton-EK-Bizottság legendák számait játszották, amelyeket lassan kezdtek felváltani a saját slágerek. Közben megannyi zenész lépett be-ki a zenekarba-ból. Terjedelmes listájukat ld. később, azaz lejjebb.

Választási malac korszak

Múltak-teltek az évek, és 1997. végén már csak a fent említett Tamás maradt meg a fent említett kezdőcsapatból. Ekkor egy páratlanul sikeres időszak kezdődött; Dani, Kristóf, és nem utolsósorban Lídia, és végül Kati, majd Zita, na meg persze az azóta is állandó rivaldafényben található Zoli már csak saját szerzeményekkel hozták extázisba az embereket.

Arany sertés korszak (Pigmania)

1999 volt az újabb rendszerváltás éve, az új kormányban már csak Zoli, Kristóf és Tamás maradt. Ekkor érkezett Off, a tréfarépa basszgitáros, továbbá a ma is tündöklő Kriszta. Akkor jött Volfi, ő játszik azóta is a szaxofon. A dobszékre kicsit később Andris ült Kristóf helyett, Tamás pedig kitalálta, hogy trombitálni tanul, és (nem mintha nem lett volna tehetséges, de azért mégis inkább) tanára, Csabi került be a zenekarba. Ezután Off beadta a basszuskulcsot, érkezett Levi, ő lett a bassza nova. Off azóta Boogie Mamma szaxofonosa, de örökös tiszteletbeli Malac. Végül, de utolsósorban néha másodtrombitásként színpadra lép Csabi (ez esetben Csaba bácsi) ifjú tanítványa, Lőre, az üdvöSKA.
 

Videók

  • Malacka és a Tahó - Ernő, te cudar

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Borovitz Tamás
ének
Molnár Anett
ének
vokál
Galambos Zoltán
gitár
Bencze Boglárka „Tücsi”
hegedű
Szita Csaba
trombita
Volford András
szaxofon
Korona Levente
basszusgitár
Kohut András
dob