Bejelentkezés

x
Search & Filters

Michael Bloomfield

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1964 - 1981

További képek

Biográfia: 

Amerikai gitáros, énekes, szerző . Született 1944. július 28. Chicago.

Gyermekkorában nagy hatással volt rá Moody Waters és John Lee Hooker zenéje. Első gitárját 13 éves korában kapta és két évvel később már zenekarban játszott. A blues muzsika után a hatvanas évek elején Bob Dylan, John Hammond, a Peter, Paul and Mary énektrió hatására a folk műfaj iránt is érdeklődött.

A hatvanas évek közepén a Columbia lemezgyár stúdiózenésze lett. Közreműködött Bob Dylan Like A Rolling Stone című dalának felvételén. 1965-67-ig a Butterfield Blues Bandben játszott. 1967-ben megalakította a rövid életű Electric Flag együttest.

1968-ban Al Kooperrel társult és együttműködésük egy stúdió- és egy kettős koncertalbumot (Super Session) eredményezett. 1969-ben részt vett a Fathers And Sons duplalemez készítésében.

A következő időszakban többek között John Hammond és Dr. John voltak a zenésztársai.

Bloomfield 1975-ben az MCA lemeztársaság támogatásával ismét összehozott egy szuperegyüttest. Az énekes Ray Kennedy, a billentyűs Barry Goldberg és saját saját nevének kezdőbetűiből a KGB nevet kreálták maguknak. Mellettük Rick Grech basszusgitáros és Carmine Appice dobos játszott. Egyetlen lemezük talán az évtized legnagyobb bukása volt. Ezután egy időre visszavonult a nyilvános szerepléstől , és különböző pornográf filmekhez komponált zenét.

1976-tól szólólemezeket adott ki, amelyek közül a Guitar Player magazin támogatásával készült „If You Love These Blues, Play ’Em As You Please” Grammy – díjat nyert.

1981. február 15-én, San franciscoban hunyt el kábítószer túladagolás következtében.

Videók

  • Mike Bloomfield - Drinking Wine