Bejelentkezés

x
Search & Filters

Mobilmánia

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2008

További képek

Biográfia: 

A Mobilmánia formáció 2008 tavaszán alakult a P.Mobil három ex-énekeséből, (Vikidál Gyula, Tunyogi Péter és Rudán Joe) valamint basszusgitárosából (Kékesi „Bajnok” László) és billentyűséből (Zeffer András). Mellettük a RockBand két gitárosa, Vámos Zsolt és Kozma Tamás, valamint a dobos, Borbély Zsolt alkotta a zenekar tagságát. Műsorukon, a kezdeti sikerektől egészen a Rudán-korszakig bezárólag, a P.Mobil klasszikus szerzeményei szerepeltek.

Bemutatkozó koncertjükre 2008. május 23-án került sor a székesfehérvári Fezen-klubban. A P.Mobil program kirobbanó sikere a nyári turné alkalmával is folytatódott, fellépéseiket szinte mindenütt teltházas közönség kísérte. A gyorsan jött népszerűség hamarosan EMI lemezszerződést eredményezett, amelynek munkálatai a nyár folyamán megkezdődtek. Az Ez a mánia című album decemberi megjelenését azonban Tunyogi Péter már nem érhette meg; 2008. november 1-én elszenvedett balesete következtében, nyolc napos kórházi ápolás után eltávozott az élők sorából. A Mobilmánia úgy döntött, hogy ennek ellenére folytatja a megkezdett munkát. A technika segítségével minden egyes koncerten a zenészek a pódiumról kísérik élőben a kivetítőn megjelenő egykori énekest.

A következő nagyszabású megmozdulás dátuma 2009. április 30-a, a helyszín pedig a Petőfi Csarnok szabadtéri színpada - népes vendégsereg közreműködésével. A P.Mobil egykori dobosai, Pálmai Zoltán, Döme Dezső, Herpai Sándor és Németh Gábor mellett – többek között - Tunyó lányát, Bernadettet is a fellépők között találjuk. Az eseményt kamerák rögzítették, és 2009. november 4-től – úgyszintén az EMI gondozásában látott napvilágot a Mobilmánia DVD-je.

2010-ben átalakult a zenekar. Vikidál Gyula több előadásos színházi szereplésre kapott felkérést, a doboknál egy újabb ex. P.Mobilos, Donászy Tibi kapott szerepet, míg a gitárosi posztra, az addig ismeretlen fiatal gitáros, Szentkirályi Jani került.

2011 évvégén egy újabb lemezszerződést írtak alá, ezúttal az Alexandra Records-al, amivel nem csak közönségnél értek el sikereket, de a hazai élet legrangosabbnak számító zenei elismerését, a Fonogram díjat is elnyerték.

2012 májusában a Pecsa Garden színpadán nagysikerű koncertet adtak, amit –hazánkban elsőként- 3Dimenziós eljárással rögzítettek. A felvétel 3D-ben és hagyományos DVD-n is megjelenik.
 

Videók

  • Mobilmánia - Ez a mánia
  • Mobilmánia - Vagyunk és maradunk
  • Mobilmánia - Menj tovább
  • Mobilmánia - Hajnalban hazafelé
  • Mobilmánia - Amíg a gyertya ég
  • Mobilmánia - Egyedül a legjobb se jó
  • Mobilmánia - Kétforintos dal
  • Mobilmánia - Az út legyen veled
  • Mobilmánia - Rocktóber
  • Mobilmánia - Új haza

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Molnár Péter
ének
Kispál Balázs
gitár
Kozma Tamás
gitár
Zeffer András
billentyűsök
Kékesi László
basszusgitár
ének
Donászy Tibor
dob
ütőhangszerek