Bejelentkezés

x
Search & Filters

Pendulum

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2002

További képek

Biográfia: 

A Pendulum zenekar 2002-ben alakult két producer, Rob Swire és Gareth McGrillen kollaborációjából, akikhez egy DJ, Paul 'El Hornet' Harding csatlakozott.

Rob Swire irányításával ők hárman alkották meg az első - Hold Your Color - albumot, melyet a Pendulum névvel fémjeleztek. Zenéjük sikeressége után Rob Swire valóságos önkiteljesítésbe kezdett, koncertjeiken maga kezdte énekelni számai dalszövegeit, zenekarába gitárosokat és élőben játszó dobost is felvett, következő albumát - In Silico - pedig - leváltva a számítógépeket - szinte százszázalékig instrumentálisan rögzítette, a dalok szövegeit pedig maga énekelte fel. Így alakult ki az a jellegzetes hangzás, mely az elektronika perfekcionista szemléletét ötvözi az erőteljes rockkal, a pop dalírás szabályszerűségeivel - a Tool találkozása Timbalanddel a boncasztalon.

A Pendulum hibridkoktél-receptje sikeresnek bizonyult, drum and bass-rock-electronica címkéjükkel körbejárták a világot Amerikától Sanghajig, hol a klasszikus DJ-Setjükkel, hol Live zenekari felállásukban. Magyarországon 2005 és 2008 között eddig csak dj settet adtak elő. A 2008-ban a Sziget fesztiválon léptek volna fel először live felállásban, de mivel a felszerelésük nem érkezett meg egy sajnálatos baleset miatt, ezért a fellépésük elmaradt. 2008. novemberében Magyarországon először Live felállásban léptek fel a MÁV Vasúttörténeti Parkban 4000 ember előtt. A 2009-es Sziget Fesztiválon is felléptek, hatalmas sikert aratva.

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Rob Swire
ének
szintetizátor
billentyűsök
Peredur "Perry" ap Gwynedd
gitár
Gareth McGrillen
basszusgitár
vokál
Kevin "K.J." Sawka
dob
Paul "El Hornet" Harding
DJ
Ben "The Verse" Mount
MC