Bejelentkezés

x
Search & Filters

Piglet's Suicide

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2010

További képek

Biográfia: 

A zenekar alapítására 2010 nyarán került sor Szegeden. Jelenlegi formáját 2012-ben nyerte el, amikor felvettük a Piglet’s Suicide nevet. Ugyanezen év őszén készült el az első demofelvételünk, az egydalos Bleeding In The Crystal Chamber Of Karma, melyet házi körülmények között rögzítettünk és kevertünk.

2013. telén-tavaszán ismét munkához láttunk, melynek eredményeként április 29-én megjelent második, immár 5 dalt tartalmazó, szintén házilag rögzített és kevert demonk Fairytales Written In Blood címmel.

Jelenleg projektként működünk, az energiáinkat a dalszerzésre és a felvételre összpontosítjuk. Bármilyen megkeresést szívesen fogadunk, legyen az interjú, illetve kiadványainkkal kapcsolatos kritikák. Ilyennemű szándékaitokat, munkátok linkjét, kérjük, küldjétek el a zenekari email címünkre, hogy mi magunk is népszerűsíthessük őket.

Zenekarunk modern, dinamikus, helyenként keményebb metal stílust képvisel, amit melankolikus, merengős, szomorkásabb dallamos részekkel színezünk. A szövegek depresszív, komor hangulatokat, érzéseket, tragikus élethelyzeteket ragadnak meg, mindezt kicsavart, drámai, néhol groteszk történetekben megjelenítve. A középpontban egy általános emberi jellemvonás: a végtelen lelki kietlenség művészi keretek között való ábrázolása áll. A zenekar által választott név egy morbid, disztopikus szimbólum, jelképezi az összezúzott álmokat, a gyermeki illúziók elvesztését, a meghittség menthetetlen pusztulását.

Célunk pusztán a zene szeretetéből és önkifejezési célból való alkotás, sajátos értékteremtés egy hanyatló, szürke világban.
 

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Miklós Gergő
gitár
basszusgitár
szintetizátor
dob programok
Kéri Albert
hörgés
vokál