Bejelentkezés

x
Search & Filters

The PinUps

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2014

További képek

Biográfia: 

A PinUps egy 2014 óta létező négytagú punk-rock csajbanda, három éve a két Luddita-MC-vel, Mókival és Titával kiegészülve – tehát hatfős, és újabban azért elég hiphopos is.
 
Egy léggitározós szülinapi videó után lényegében a közönségigény hívta életre a zenekart és a kezdeti „csak a barátok örömére” összehegesztett kedvenc számok feldolgozásai után nekiláttak saját dalokat is írni, majd leigazolták a két Luddita-lányt. A szűk körű privát bulikat elég hamar menő koncerthelyekre cserélték: A Fishing On Orfű színpadától a Sziget Magic Mirror sátrán át a Tel-Aviv Pride klubbulijáig.
 
A gitárral (Orsi), billentyűvel (Zsuzsi), basszussal (Lindus) és dobbal (Vivi), felálló PinUps-bulikon Nagypál Orsi énekhangja elég rendhagyó módon vegyül a Ludditarikácsolással – Nanushkától Matuskáig, komfortzóna-tágítástól agyszűkítésig, hüvelyi ultrahangtól buzilobbiig minden terítékre kerül. A feminista, csajközpontú témaválasztás mellett izgalmasan játszanak a női szerepekkel: full sminkben és flitteres miniruhában segget rázva zúznak.
 
A PinUps kemény, mint a jég verése, lendületes és vidám kisbetűs zenekar, ami pár száz fős klubokban működik a legjobban, és riszálni ugyanolyan jól lehet rá, mint hajat lóbálni vagy pogózni ájulásig. Zenéjükben egyaránt megtalálható a klasszik rock ősereje, a punk egyszerűsége, a 80-as évek alter elszállása megspékelve hiphoppal.
 
Touch me, touch me now!

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Fiáth Titanilla
rap
Fiáth Marianna
rap
Nagypál Orsi
ének
gitár
Perlaki Zsuzsanna
billentyűsök
Gellért Linda
basszusgitár
Tiszai Vivien
dobok
Címkék: 
The PinUps