Bejelentkezés

x
Search & Filters

Pluto

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2005

További képek

Biográfia: 

A Puto zenekar szövegközpontú és táncolható dalokat játszik. Az évek során összeszokott rockzenekarrá vált, dalainak felismerhető saját íze, üzenete van. A gitáros-énekes Nemes András vezette csapat a magyar dalszerzői hagyományokat, a rockabillys lüktetésű beatzenét és a kétezres évek gitárpopos megoldásait vegyíti ösztönösen és lazán.

Tapasztalt klubzenekar, rendszeresen koncertezik vidéken is, rendszeres fellépő a Fishing on Orfű fesztiválon is, rajongótábora és népszerűsége egyre növekszik. Dalait a Petőfi Rádió rendszeresen játssza, 2010 májusában a zenekar szerepelt a rádió Akusztik című műsorában.

Az új lemez

„Ismét nehézzé váltak a körülmények, veszély van, menekülni kell. A kapitány elkiáltja magát, hogy: Fedélzetre! És mindenki tudja, mi a dolga. Megint kihajózunk” – a Pluto rock and rollja egy hősies élet álma.

A Fedélzetre! a Pluto első igazi rocklemeze. Egy lendülettel lett feljátszva, rendes dobhangzása van, analóg cuccokon keverték. Kevés szájharmonikán kívül azt hallani, amit koncerteken is: dobszerkó, két gitár, basszusgitár, ének. Nem egy számítógépen túlszerkesztett, agyon­effektezett anyag, hanem egy erőlködés- és izzadságmentes, de slágeres rockalbum.

Kilenc saját dal. Ezenkívül egy Kispál és a Borz-feldolgozás, a Szőkített nő jellegzetesen „plutós” verziója. Továbbra is fontosak a szövegek: a Veled nincsen baj kamaszkori emlékei, a Vihetik a tetőt abszurd életszemlélete, a Mese a csillagokról erdei rohanása, a Tábornok úr pacifista indulata, az Eltévedt egy ember őrületet súroló útkeresése.

Az album kiadója a NarRator Records. Lemezbemutató koncert április 13.-án lesz a Gödör klubban, ahol az első 200 vendég CD-t kap ajándékba a jegyhez. Fellép Bérczesi Robi is.

Korábbi albumok:

Nevem senki (2011)

A Pluto első kiadványa a NarRator Recordsnál. Rövid, slágeres dalok, elgondolkodtató szövegekkel, az alaphangzást zongora és női vokálok színesítik. A lemez két slágere a Hóember és a Péterfy Borival közösen előadott Nagy Szívbűvölő. volt, melyeket a Petőfi Rádió 2011-ben rendszeresen játszott.

Menedék (2009)

Lényegében konyhában és alagsori tárolóban rögzítették. A kísérletezős barkács-pop-rock lemezt 2009-ben az Exit magazin az év öt legjobb magyar albuma közé választotta. A lemez egyik dalát, a Szilánkot az Petőfi Rádió 2009-ben rendszeresen játszotta.

Klub Vittula (2006)

A karcos és lendületes garázs-rock hangzású lemez nemcsak a közönségtől kapott jó visszajelzéseket, hanem a zenei kritikusoktól is. A 303 magyar lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz című kötetbe is beválogatták.

Oda se neki, itt a Pluto (2004)

A bemutatkozó album a frontember szólómunkája volt: kamaszkori emlékek gyűjteménye gitárral és dobgéppel. A legismertebb szám a Maradjunk barátok című dal lett.

 

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Nemes András
buzuki
Martinkó Tamás
ír síp
Dudás Zsombor
skót duda
Horváth Gábor
marimba