Bejelentkezés

x
Search & Filters

Popa Chubby

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1992

További képek

Biográfia: 

Popa Chubby - Ted Horowitz néven - 1960. március 31-én született New Yorkban, Bronx-ban, egy édességboltos apuka csepp kisfiaként. Amerikai blues-gitáros, énekes, zeneszerző.
13 évesen dobolni kezdett, majd egy Rolling Stones-album meghallgatása után gitárra váltott.

A későbbiekben is nagy hatással volt rá többek közt a Cream és Jimi Hendrix. A 80-as években - bár akkor is bluest játszott - belegabalyodott a punkzene világába, majd számos kisebb blues-díj elnyerése után ő lett a Long Beach Blues Fesztivál nyitózenésze 1992-ben.

A 90-es években átlagosan évi 200 fellépése volt kisebb-nagyobb klubokban. Lemezeit az Atlantic Records adta ki, 1994-től saját, Laughing Bear címkéjű albumokkal lépett a piacra. 2000-ben a Blind Pig logója alatt dolgozott, 2002-es A jó, a Rossz és a Chubby című alkotásán a bluesba beleszőtt hip-hop és pop-elemeket is találhat a vájt fülű hallgató.
2007-es The Fight Is On c. lemeze azonban már a hard blues- rock kategóriában jelent meg.

Eddig 19 stúdióalbummal jelentkezett, az utóbbi években élettársa, a basszusgitáros Galea aktív közreműködésével.

Popa Chubby nem az a tipikus blues-zenész külsejű fickó. 140 kilós, tök kopasz, szanaszét tetovált külsejével inkább egy trash-metal banda tagjának tűnhet. A külső ellenére azonban rendkívül színvonalas, csiszolt bluest játszik, általában A. J. Pappas basszusgitáros és Tom Papdatos dobos kíséretével, azaz egy new york-i lengyel két new york-i göröggel csinál tipikus amerikai fekete zenét brit beütéssel. Na, ez a valami.

Videók

  • Popa Chubby - Back Door Man
  • Popa Chubby - Stoop Down Baby
  • Popa Chubby - Caffeine And Nicotine
  • Popa Chubby - Sally Like To Run
  • Popa Chubby - Hey Joe