Bejelentkezés

x
Search & Filters

Rockin' Rock Cats

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1994

További képek

Biográfia: 

A Rockin' Rock Cats a legrégebb óta (1994) működő rockabilly banda Magyarországon, a jelenlegi zenekarok közül. Zenei stílusukat tekintve a rock'n'roll-on belül szinte minden műfajt játszanak, a hillbillytől a kemény psycho felé hajló rockabillyig. Koncertjeik változatosak, mert nem követnek semmiféle sablonos, jól bevált sémát. Állandó kontaktusban vannak a közönséggel, bevonják őket a műsorba, akik inspirálják őket, s ezáltal természetes a közvetlenségük és változatosságuk. Elsősorban a szórakozás és a szórakoztatás a fő szempontjuk.

Nincs előre elkészített műsoruk, a hangulattól függően játsszák a dalokat. Zenéjükkel az '50-es évekbeli lázadást és vadságot egyesítik a mai hangzásvilággal és igényekkel. Carl Perkins tiszteletére alakultak, de játszanak még (többek között) Johnny Cash, Buddy Holly, Jack Scott, Roy Orbison, Johnny Burnette stb. dalokat is a saját szerzeményeiken kívül.

Repertoárjuk megoszlik a feldolgozások és a saját dalok között. Ezidáig két CD-jük és egy DVD-jük látott napvilágot. A zenén kívül a színpadi elöadásmódjukkal vívták ki az elismerést. Botrányos viselkedésükkel hamar felkeltik az érdeklődést. Nem egyszer fordult elö, hogy a rendörség vetett véget egy-egy koncertjüknek. Nem bánnak kíméletesen a hangszereikkel sem (a nagybögö már egy pár felújításon, átalakításon átesett). Szókimondó konferációik és viselkedésük különféle érzéseket keltenek az emberekben.

A zenekar nevéhez fűződik az első rockabilly fesztivál megszervezése Magyarországon, amely a Wild Cat Night nevet kapta. 1999-ben volt az első ilyen rendezvény, amely meghatározó volt Magyarországon a rockabilly müfaj elterjedésében. Ez a fesztivál azóta is minden év Októberében megrendezésre kerül. A 4. Wild Cat Night-ról készült egy DVD, amely szintén a Rockin' Rock Cats gondozásába látott napvilágot.

Ezt a zenekart tehát látni kell, és garantálom, nem csalódnak, akik elmennek egy koncertjükre, mert unatkozni nem fognak! Reméljük, még sokáig száll a Rakecc, mert tudjátok, a Rock'n'Rollnak mindig menni kell!
 

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Laca
ének
bőgő
Pepax
ének
gitár
Teddy
dob