Bejelentkezés

x
Search & Filters

Rómeó Vérzik

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1995

További képek

Biográfia: 

A történet egyszerű, mégis mesébe illő... Kovács László (KOVA, Koppány bátyja) 1995 nyarán Egerben, egy kétszobás lakásban valamikor az éjjeli órákban papírra veti a Rómeó Vérzik című dal szövegét, melyet egy amerikai film ihletett. És innen indul a történet.

Kova 1995 szeptemberében már Koppánynak is megmutatja a szöveget, melyre perceken belül megszületik a dallam és pár nap múlva Kova és Koppány már a somorjai VMK bábtermében egy helyi dobossal (Pepó) próbálja gatyába rázni az első dalt. Pár nap múlva viszont már Sancho püföli a bőröket. Szinte napok alatt születnek meg az első rómeó dalok, mint a Haláltánc, Placc, vagy a Gyere baby. Az első koncert 1995. december 22-én a somorjai Piton bárban volt a KONFLIKT és a FUCKTORIAL (Püke és Sancho korábbi bandája) társaságában.

1996 februárjától csatlakozik a zenekarhoz Püke, mint gitáros, aki addig a helyi Fucktorial zenekarban volt a frontember.Így a zenekar akkori felállása a következőképpen alakult: Koppány-ének, basszusgitár, Püke-szólógitár, Kova-gitár és Sancho -dobok. 1996 tavaszától Gibbó a zenekar menedzsere. Neki és Barak Pista felvidéki koncertszervezőnek köszönhetően olyan zenekarok előtt sikerült debütálni, mint pl.:Tankcsapda, Sing-Sing, Beatrice, Sziámi, Fahrenheit és még sokan mások. Megjelenik az első demó "Fest majd egy embert" címmel.

1996-1998-ig folyamatos a próbálás, a koncertezés. 1998-ben jelenik meg a második demókazetta "Íme az ember" címmel. Ezzel a kazettával ismerte meg igazán az együttest a felvidéki közönség. Rendszeres vendégei a Nádszegi Nenei Napoknak és a kamocsai KLIKK Fesztiválnak.

1998-ban még a második demó felvételei előtt kiválik az együttesből Kova, aki Németországba költözik és kb. ebben az évben válnak meg a menedzserüktől is. Így hárman maradtak, Koppány átvette a banda ügyintézését. Rendszeresen és egyre többet koncerteznek nemcsak Szlovákiában, de Magyarországon sőt Csehországban is.

1999-ben jelenik meg a "Kettőre indulunk" című legelső igazi lemezük, mely már magyarországi terjesztést is kap. Ebben az évben 16 állomásos turnén vesznek részt a Neck Sprain vendégeként.

2000-től minden évben rendszeresen van Rómeó Vérzik Tábor, az első két évben Kamocsán, majd a zenekar a tábort átköltözteti Somorjára. 2004-ben a táborban 1680 fiú és lány, apa és fia, anya és lánya érezte jól magát. A kilenc alkalommal megrendezett tábort minden évben átlagosan 900-1200 rajongó látogatta!

2002 január 22-én jelent meg az "ÉLETÖRÖM" című album. Ez év áprilisában beszáll a képbe Csiba Ricsi, mint szólógitáros, így a trióból négyesfogat válik ismét. Ősszel pedig a Pokolgép társaságában turnéznak, akikkel azóta is szoros a barátság.

Az ezt követő két évben a zenekar ha lehet mégtöbbet koncertezik és igyekszik jobban nyitni az anyaország felé. Rengeteg koncert és fesztiválon való szereplés lassan meghozza a gyümölcsét, bárhová mennek mindenhol ismerik őket.

2004 áprilisában ismét stúdióban a négyesfogat, hogy rögzítse legújabb 11 dalból álló uj albumát. 29 nap alatt készül el az "ENGEDD BELÉM!" címet viselő CD. A terjesztés, mind Magyarországon /EDGE RECORDS/, mind Szlovákiában /FOCUS MUSIC/ a lehető legprofibb szintre emelkedett, így mindenhol hozzájuthatnak a rajongók a zenekar lemezeihez. 2004 augusztusában a rómeó vérzik táborban tartja a zenekar az ENGEDD BELÉM lemezbemutatóját, melyet 3 kamerával rögzít egy baráti videósstáb (FOCUS).

2005-ben megjelenik a zenekar első DVD-je 10 év ROCK N ROLL címmel, mely az Engedd belém lemezbemutató koncertjét, riportokat és interjúkat , valamint a zenekar addigi klippjeit tartalmazza. A MAHASZ slágerlistáján 5 héten keresztül a 3. helyen tartózkodott a DVD.

2005-2007ig a zenekar egyfolytában koncertezik Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban egyaránt. Magyarországon önálló turnékat szerveznek, Győrtől egészen Debrecenig.

2007-ben jelenik meg a zenekar legújabb albuma a ROCK N ROLL AZ ÉLET, 2008-ban pedig az EGYBETÉPVE című dupla CD, mely az első két demó és a Kettőre indulunk újrakiadása. A 9. Rómeó Vérzik Tábor után a zenekar tagjai úgy döntenek egy ideig pihentetik a tábort.

2008-2009 - országos turnék Magyarországon. A zenekar egy év alatt 3 alkalommal lép fel az Egyesült Királyságban, Londonban, a kinti magyarok meghívására.

2010 márciusában a zenekar 3 tagja (Koppány, Sancho és Ríkó) úgy döntenek, hogy Pükének távoznia kell a zenekarból. Az évek alatt felgyülemlett dolgok és problémák vezettek ehhez a döntéshez. 2010 áprilisába még csak kisegítő gitárosként, májustól viszont teljes tagként vesz részt a zenekari munkában ERMI (ex Dust n Bones, Jolly Roger).
 

Videók

  • Rómeó Vérzik - Szerelmes dal
  • Rómeó Vérzik - Érezd jól
  • Rómeó Vérzik - Keleti Rock és Roll
  • Rómeó Vérzik - Az ördög, az Isten, az élet és a halál
  • Rómeó Vérzik - Piros 19
  • Rómeó Vérzik - Rock'n'Roll az élet
  • Rómeó Vérzik - Kezeket neki a falnak

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Koppány
ének
basszusgitár
Ríkó
gitár
vokál
Ermi
gitár
vokál
Sancho
dobok