Bejelentkezés

x
Search & Filters

Rózsaszín Pittbull

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1995

További képek

Biográfia: 

A Rózsaszín Pittbull egy komlói punk-rock együttes, mely 1995-ben alakult. Főként politikai és kissé aberrált szexuális töltetű dalszövegeikkel hívták fel magukra a figyelmet, bár a felszín alatt általában mély filozófiai tartalom bújik meg. A szövegviláguk azt a szerepet próbálja betölteni a zene világában, amit a South Park a rajzfilmek világában.

Az alapítás oka egy borzalmas koncert volt, melyen a négy alapító: Kassai Gábor (ének) , Czene András (basszusgitár) , Murka Zsolt (szólógitár), Lelovics Roland (dobok) úgy gondolták, hogy mindennemű zenei előképzettség nélkül tudnak hasonlót alkotni, mint amit a rendezvényen hallottak. Egyetlen alkalomra tervezték az egészet, ám sikerük annyira átütő volt, hogy hamarosan elkezdték készíteni első demójukat. Ez volt a Rémek a Putyilov gyárban, mely 1997-ben jelent meg. Nem sokkal ezután Murka helyére Erdős László került, vele készült el a második demó, a Bélabá Forevör. Ám az új gitáros metálosabb zenét szeretett volna játszani, s ezért helyére Méhn Zoltán került. Vele készítették el a Ne legyél már genyó, add kölcsön a bicsajod! című, már országosan ismert lemezt.
 
A felállás ezután sem volt stabil: Virágh Gábor László érkezett szólógitárra, Marsi Zsolt pedig dobra. Ám utóbbi nem vált be, s Albert Ákos lett az állandó dobos. Vele készítették el sikeresebb számaikból a Világslágerek magyarul 1997-2000 című válogatást. 2002-ben egy vadabb, ütősebb lemezzel, a Kés, villa, anál-lal jelentkeztek. A sikert azonban beárnyékolta, hogy az év szeptemberében Czene András autóbalesetben életét vesztette. A tragédiát követően nem sokkal az együttes talpra állt, a basszusgitárra Varjasi Adrit hozták.
 
2005-ben aztán Albert Ákos, majd az énekes Kassai Gábor is otthagyták az együttest, személyes okok miatt. Ez a csapat feloszlásával járt együtt. Két év szünet után Virágh Gábor László testvére, Virágh Dániel Árpád vállalta, hogy segít feltámasztani a bandát. Mellé basszusgitárra Kunos Péter, dobra pedig Bóka Roland érkezett. Őt azonban hamarosan elődje, Matus Péter váltotta.
 
2008. márciusában Dani megkereste gyerekkori barátját Nagy Imit és felkérte, hogy legyen a csapat énekese. Imi elvállalta és folytatta a Pitbull útjának egyengetését. Nyár végén Virágh Gábor László külföldi munkát vállalt, helyére Imi visszahozta Méhn Zolit (vele készült a Ne legyé' má' genyó add köcsön a bicsajodat), aki nem kisebb dal szerzője, mint a nagysikerű és méltán híres Ne szívjál füvet. Mivel megszűnt az oka annak, hogy Kassai visszatérjen az együttesbe (megváltozott a munkabeosztása), a 2008-as év végére az alábbi felállásban elkezdtek a srácok próbálni. Kassai Gábor (ének), Méhn Zoli (gitár), Kunos Péter (basszusgitár), Nagy Imi (dobok).

2009-ben új lemezzel, a (R)evolúcióval jelentkeztek, és újra rendíthetetlen erővel koncerteznek. A lemezt hatalmas sikerrel fogadta a közönség, az első nap majdnem 8000-en töltötték le az együttes új albumát a hivatalos honlapról. Az album érdekessége, hogy teljesen ingyen letölthető, mivel az együttes a lemezt a hagyományos formában nem szerette volna megjelentettni. „A zene nem termék, nem a boltok polcaira való! A zene mindenkié, egy lemez csak promóciós célokat szolgálhat, a nagyobb ismertség és az egyre több koncertfelkérés érdekében.”

A 2010-es albumukban a Honfoglalás kiparodizált változatát, a Bongfoglalást énekelik meg. Béla király királyjá választása többé-kevésbé zökkenőmentesen ment (valamilyen rokonság Béla bá'val van). Ezután Ferrobong tönkretette az országot. Meg a celebeket is kicsúfolja (nem is alaptalanul... ők tehetnek róla). A politikai hangulata meg megmaradt sok számában, bár az Óvónéni meg a Magyar pina ezt megkérdőjelezi...
 

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Kassai Gábor
ének
Méhn Zoli
gitár
vokál
Kunos Peti
basszusgitár
Nagy Imi
dob