Bejelentkezés

x
Search & Filters

Simple Plan

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1999

További képek

Biográfia: 

A Simple Plan egy Francia-kanadai pop punk együttes, amely Montrealban alakult 1999-ben. Eddigi pályafutásuk során 3 studió- és 2 koncertalbumuk jelent meg. A csapat pályafutása Quebec államból, Montreal városból indult. Jelenleg három stúdió albumuk van: No Pads, No Helmets…Just Balls (2002), Still Not Getting Any… (2004), és Simple Plan (2008); és élő koncert felvételeket tartalmazó, úgy nevezett 'live' albumaik címe: Live in Japan 2002 (2003) és MTV Hard Rock Live (2005). Legutóbbi stúdió albumukkal jelenleg is világszerte turnéznak. Az együttes saját ruhacéggel is rendelkezik, melyet Role Model Clothing-nak hívnak. A céget az énekes és dobos, Pierre Bouvier és Chuck Comeau, valamint a Simple Plan jó barátja, Patrick Langlois alapította 2002-ben, mielőtt aláírták első lemezszerződésüket.

A Simple Plan név állítólag Scott Smith Egyszerű terv című krimije, illetve a belőle készült John Boorman-film címének átvétele. A tagok azzal magyarázzák a választásukat, hogy a koncertek közeledtével szükségük volt egy névre, és mivel mind szerették ezt a filmet, ennek a címéből vették az ötletet.

A csapat miatt Chuck otthagyta az egyetemet, Pierre pedig kilépett a Reset nevű együttesből, ahol David Desrosiers helyett ő lett az énekes. Egy ideig Pierre volt az énekes és basszusgitáros, de mivel Davidet jobb gitárosnak tartották, megkérték, hogy csatlakozzon hozzájuk. Így a már öt főre bővült együttes elkezdte első albumuk felvételeinek előkészületeit…

A No Pads, No Helmets... Just Balls felvételei alatt ismerkedtek meg a Good Charlotte énekesével, Joellel, és a Blink 182-s Mark Hoppus-szal, akik az albumon is közreműködtek. Előbbi a You don't mean anything-nél, utóbbi pedig az I'd do anything-nél.

Miután kijött a SP debütáló albuma, turnézni indultak a 'Sugar Ray' nevű együttessel, akiket még a 'Reset'-es időkben ismertek meg. Ekkor indult el karrierjük… olyan együttesekkel kerültek kapcsolatba, mint a Papa Roach, GOB és Green Day (akikkel 2005-ben együtt turnéztak Amerikában). Nem sokkal a Sugar Ray-es turné után a srácok Európába utaztak, hogy bemutassák első albumukat. A siker azonban még váratott magára. Felléptek többek között Angliában, Franciaországban, Németországban és Spanyolországban is.

2003-ban csatlakoztak Amerika egyik legismertebb fesztiválsorozatához, a Warped Tour-hoz, amelynek egyik helyszínén megdobálták őket.

A 'Scooby Doo' című film rendezői kiválasztották dalaikat a film betétdalaihoz, az első részben a Grow Up!-ot, a másodikban pedig a Don't Wanna Think About You-t hallhatjuk, valamint epizódszerepet kaptak az Olsen-ikrek New york-i bújócska c. filmjében, ahol önmagukat alakították. A Deszkások (Grind) című filmben szerepelt egy daluk, az I'm just a Kid!.

2004-ben ismét stúdióba vonultak, hogy felvegyék a 'Still Not Getting Any...' dalait. Ez volt az az album, ami meghozta számukra a várt sikert, és a média is ekkor figyelt fel rájuk. Az együttes sorra nyerte a díjakat, Kanada első számú kedvencévé váltak. Sorra kapták a felkéréseket, rengeteg TV-műsorban szerepeltek. Együtt turnéztak a Green Day-yel, majd "kinőtték" az előzenekaros korszakukat, és egyedül keltek útra. Körbejárták Európa nagyobb országait, Japánt és Ausztráliát, valamint Amerikában is egyre nőtt a rajongótáboruk.
Két év turnézás és egy rövid pihenő után ismét stúdióba vonultak, hogy elkészítsék harmadik nagylemezüket.

Videók

  • Simple Plan - Your Love Is A Lie
  • Simple Plan - Shut Up!
  • Simple Plan - When I'm Gone
  • Simple Plan - Save You
  • Simple Plan - Welcome To My Life

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Pierre Bouvier
ének
Jeff Stinco
szólógitár
Sébastien Lefebvre
ritmusgitár
vokál
David Desrosiers
basszusgitár
vokál
Chuck Comeau
dob
ütőhangszerek