Bejelentkezés

x
Search & Filters

Tátrai Band

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1989

További képek

Biográfia: 

1989-ben jött létre a Tátrai Band legendás, sikert sikerre halmozó felállása Tátrai Tibor gitárossal, Horváth Charlie énekessel, Pálvölgyi Géza billentyűssel, Kovács Tamás basszusgitárossal és más kiváló muzsikusokkal.

A zenekar teljesen egyéni hangzást hozott létre, ennek alapja a két zeneszerző, Tátrai és Pálvölgyi sajátos, egymást remekül kiegészítő zenei világa volt. Ehhez jött az együttes tagjainak közös megszólalása és Charlie különleges orgánuma. A legtöbb dalszöveget Kovács Tamás jegyezte, a Tátrai Band mondanivalója pedig sokakat megfogott. Az első sikert a New York című dal hozta, 1991-ben, ettől kezdve nem is volt megállás. Az országos turnék végállomása rendre a telt házas Budapest Sportcsarnok vagy Kongresszusi Központ volt. A Tátrai Band egymás után készítette albumait, amelyek közül több aranylemez is született. Ritkán fut be ilyen pályát igényes muzsikát játszó zenekar, mégis törvényszerű volt, hogy tízegynéhány évi folyamatos csúcsra járatás után eljön a pihenés ideje. A Tátrai Band nem búcsúzott közönségétől, mert nem volt miért. A tagok jól tudták, hogy előbb vagy utóbb folytatni fogják a közös muzsikálást és akkor állnak újra együtt a színpadra, amikor mindegyiküknek igazán nagy kedve támad hozzá.

A zenekar az időközben elhunyt Kovács Tamásra is emlékezik, amikor 2009. december 18-án, a Papp László Budapest Sportarénában hosszabb kihagyás után újra színpadra áll, hogy megünnepelje huszadik születésnapját.

A zenekar sikerszériáját országszerte teltházas koncertek, nagyszabású turnék fémjelezték, de a Budapest Sportcsarnok vagy Kongresszusi Központ lelkes közönsége is tudna mesélni az egykori Tátrai Band bulik hangulatáról.

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Horváth Charlie
ének
Tátrai Tibor
szólógitár
Pálvölgyi Géza
billentyűsök