Bejelentkezés

x
Search & Filters

Tűzmadár

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1999

További képek

Biográfia: 

A megalakulás időpontja 1999. februárja. Hatalmas lelkesedéssel, és lendülettel indult a banda. A 4 lelkes fiatal meg akarta hódítani a világot. Persze hamar rájöttek, hogy ez nem annyira egyszerű, mint ahogy azt mindenki elsőre képzeli.

A másodgitáros poszton az első két évben három tagcsere is volt, csak ezután szilárdult meg a belső helyzet. 1999 őszén felvették első demójukat, ami a Halottak élén demo’99 névre hallgatott, és a Metal Hammer demonstráció rovatában a hónap demója címet nyerte el. Még ebben az évben számos koncertet adtak a Petőfi csarnokban -többek között a Kiss Forever Band előzenekaraként- és számos klubban.Az Internet jótékony reklámfelületei, és a sok koncert meghozta gyümölcsét, és underground körökben elég nagy ismeretségre tettek szert. A 2001-es év elején sikerült rögzíteni az Igaz hittel EP titulusú kislemezt, ami meglehetősen jó kritikát kapott a magyar, szakirányú sajtótól. 2001 tavaszán a Pokolgép elő-zenekaraként, a Csepeli Freeport szórakozóhelyen sikeres koncertet adtak, majd ebben az évben a Pepsi sziget 2001 fesztiválon is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra.

Ezután a tagok közti hozzáállási különbségek miatt a zenekar szinte teljesen lecserélődött, ami csakis a zenei tudás, és előadásmód javára vált. 2002 őszén felvették az első nagylemezüket, ami a Jégkorszak címet kapta. Sajnos a keverés előtt az anyag egy szomorú és véletlen baleset folytán megsemmisült, ami nagyon megviselte a zenekart anyagilag. A csalódottság, és hitevesztettség majdnem a banda végét okozta. 2003 áprilisában újabb reformok történtek a felállás terén. A zenekar immár 5 tagúvá vált, a felállás pedig véglegesedett Az ötből 4 tag a jó hírű Kőbányai Zenei Stúdióban folytatja, illetve fejezte be tanulmányikat.

A változások után a zenekar visszanyerte, sőt túlszárnyalta a kezdeti lelkesedését, és hatalmas lendület költözött mind a zenéjükbe, mind az előadásmódjukba. Anyagi helyzetük viszont sokkal nem javult, de némi szponzorációból sikerült rögzíteni egy 3 számos demót, aminek végleges formája 2004 márciusában látta meg a napvilágot. Ezennel a korongot nem adták ki, csak Internetről való rendelés, illetve ingyenes letöltés útján jutott el a nagyérdeműhöz. 2004. június havában megkezdődtek az első (2?) nagylemez munkálatai, ami 2005 márciusára készült el.

A 2 nagylemezzel (Jégkorszak, Fények) rendelkező banda már többször bejárta az országot, többek között az Ossian 2006-os tavaszi turnéja keretében, de többször megmutatták már magukat a nagyérdeműnek külföldi zenekarok előtt is (Pl: Helloween, Edguy, Saxon, Iced Earth), és több nagy fesztivál visszatérő fellépői (Többek között: Volt, Rockmaraton, Sziget, Hegyalja).

A harmadik nagylemezük 2011 márciusában jelent meg, Álmok címmel.

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Schrott Péter
ének
Károlyi Gergely
gitár
Tóth Péter
gitár
Horváth Zsolt
billentyűsök
Szûcs Attila
basszusgitár
Pál Dániel
dob