Bejelentkezés

x
Search & Filters

Elhunyt az Iron Maiden egykori dobosa, Clive BurrSajnálatos hírt tett közzé a brit heavy metal legendás zenekara, az Iron Maiden, melyet itt olvashattok:

"Mély fájdalommal tudatjuk, hogy tegnap éjjel elhunyt Clive Burr. Sok évvel ezelőtt sclerosis multiplexet diagnosztizáltak nála, és már nagyon rossz egészségi állapotban volt, amikor tegnap otthonában békésen örökre elaludt."

Az Iron Maiden basszusgitárosa, Steve Harris a következő szavakkal fejezte ki részvétét: "Ez borzasztó szomorú hír. Clive nagyon régi barátja volt mindannyiunknak. Nagyszerű ember volt, és fantasztikus dobos, aki értékes hozzájárulást jelentett a Maiden számára a zenekar pályafutásának indulásakor. Ez mindenki számára egy szomorú nap; úgy az együttes tagjainak, mint a környezetének. Sokat gondolunk rájuk, és őszintén együtt érzünk párjával, Mimivel és a családjával ebben a nehéz időszakban."

A Maiden énekese, Bruce Dickinson hozzáfűzte: "Én akkor találkoztam Clive-val először, amikor kilépett a Samsonból, és csatlakozott az Iron Maidenhez. Nagyszerű fickó volt, egy olyan ember, aki valóban teljes életet élt.
Még a betegsége legsötétebb napjaiban is megőrizte a humorérzékét. Ez egy szörnyen szomorú nap, minden gondolatunk Mimi és a családja körül forog."

Clive 1979-ben csatlakozott a Maidenhez, és közreműködött az első három — az "Iron Maiden" (1980), a "Killers" (1981) és a "The Number Of The Beast" (1982) - albumon. Ezt megelőzően a Samson tagja volt, melynek frontembere Bruce volt, mielőtt ő is csatlakozott volna a Maidenhez.

Az Iron Maiden 2002-ben létrehozta a Clive Burr MS Alapítványt Clive Burr megsegítésére.

 

 

A lenti képen bal oldalt, Clive Burr

 

 

Címkék: 
iron maiden
Clive Burr