Bejelentkezés

x
Search & Filters

Film készül David Bowie és Iggy Pop munkaviszonyáról

A hamarosan bemutatásra kerülő ’Lust for Life’ című film alapját a David Bowie és Iggy Pop között húzódó szoros személyes és kreatív kötelék fogja képezni. A filmet a European Film Marketen fogják először áruba bocsátani a nemzetközi érdeklődők számára.

A The Hollywood Reporter elárulta, hogy a ’Lust for Life’ a ’70-es évek közepén játszódik, mikor a duó Nyugat-Berlinbe utazott, hogy több évnyi drogfüggőség után újraegyesíthessék a kreatív energiáikat. Az együttműködés eredménye három album lett: Iggy Pop – ’The Idiot’, ’Lust for Life’ és Bowie – ’Low’. Ez volt Bowie ’Berlin Trilogy’-jának első tagja, mely a következő két évben a ’Heroes’ és ’Lodger’ részekkel egészült ki.

„A ’Lust for Life’ nem egy hagyományos rock életrajzi film, mivel a végén nem hal meg senki” viccelődött egy interjú során Egoli Tossell. Kihangsúlyozta azt is, hogy Nyugat-Berlin városa, mely sokáig volt a művészi és politikai mozgalmak melegágya, nagyon fontos karaktert fog kölcsönözni a filmnek.

Bowie Berlinben töltött éveit az új kislemeze, a ’Where Are You Now’ is felidézi. A zenész egyébként márciusban fogja kiadni a ’The Next Day’ című albumát, mely a 2003-ban megjelent ’Reality’ óta az első lemeze lesz.

Címkék: 
David Bowie
Iggy Pop