Bejelentkezés

x
Search & Filters

III. Budapesti Cock Rock Fesztivál április 19-én az Új Gödör Klubban

Hogy mi az a cock rock? A kifejezést a 70-es években kezdték használni a rock n’ roll fajsúlyosabb, tökösebb képviselőire - Stones, Led Zeppelin, Doors, AC/DC -, megkülönböztetve őket az egyre inkább elburjánzó "töketlen" soft rock és pop csapatoktól. A cock rock azóta sem veszette el aktualitását, sőt él és virul, olyannyira, hogy a műfaj hazai képviselői immár harmadik alkalommal rendeznek fesztivált Budapesten.

A The Trousers harmadik, Freakbeat című nagylemezét mutatja be azt est folyamán. A zenekar egyre tudatosabban vegyíti a 60-as, 70-es évek „ősrockját” az elmúlt időszak garázsos törekvéseivel (The Hellacopters, Black Rebel Motorcycle Club). Előző munkájukat, a Soul machine-t az est.hu 2010-ben „az év egyik legjobb hazai lemezének” nevezte, 2011-ben Fonogram-díjra jelölték az év legjobb hard rock albumai közt. Az új LP a Soul machine hagyományait folytatja és fejleszti tovább súlyosabb hangzással és kiérleltebb dalszerzéssel; különlegessége, hogy vendégzenészként szerepel rajta Nicke Andersson, az egykori Hellacopters (jelenleg az Imperial State Electric) énekes-gitárosa. A Freakbeat elkészítésében más vendégek is közreműködtek, akik várhatóan felbukkannak majd a billentyűssel és háttérvokalistával kiegészülő négyes fogat koncertjén.

 A friss EP-vel jelentkező Ozone Mama ismét megmutatja, miért kell csupa nagybetűvel írni a ROCK szót, ha róluk van szó. A Fonogram-díjas és Hard Rock Rising 2013 nyertes zenekart első albuma rögtön az őserejű, a 70-es évek zenei világát megidéző keménykötésű csapatok hazai élvonalába emelte, új hanghordozójuk pedig a már meglévő híveiknek és leendő rajongóiknak egyaránt számos meglepetést tartogat: izmosan emlékezetes riffek, súlyos space rock, a Black Crowes legmarkánsabb pillanatait idéző slágergyanús pörgés, izgalmas vokális megoldások, és persze az elmaradhatatlan klasszikus ízek.

 A Kollaps - elmondásuk szerint – „kelet-európai rock’n’rollt játszik, meg dél-kelet ázsiai rock’n’rollt, mert egyesek kiglancolt Simson motorokra ácsingózva nőttek fel mindennapi parizerük, plusz két kifli segítségével, mások meg olyan lakótelepek mellett, ahol nem lehet kiegyenesedni, mert alacsonyabb a plafon, mint te magad, és a csirkehús drágább, mint a friss lazac.” Tavaly jött ki szemük fénye, a Body horror, de hamarosan megint stúdióba vonulnak, azaz kölcsönkérnek pár mikrofont, és lemennek a próbahelyre, csak még megvárják, míg nem lesz ilyen baromi hideg.

 A koncertek előtt Gömör Tamás POP & ROLL cirkusz című fotókiállítás megnyitója 20.00 órakor kezdődik, amire a belépés ingyenes. A megnyitón meglepetés zene-bona várható!

Esemény link:

https://www.facebook.com/events/620847037932694/

 


 

Címkék: 
The Trousers
Ozone Mama
Kollaps